Monique Smeets is lid van het panel van ervaringsdeskundigen van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. Vorig jaar kreeg zij de diagnose borstkanker. Ze deelt haar verhaal van hoop en perspectief na een kankerdiagnose.
Marianne van den Brink kreeg op haar 47e de diagnose borstkanker. Kort hierna verloor zij haar echtgenoot aan kanker. Ze deelt haar verhaal om anderen te inspireren.
Sommige mensen hebben uitzaaiingen van kanker zonder dat de oorsprong duidelijk is. De diagnose is dan Primaire Tumor Onbekend (PTO). Dit overkwam mevrouw Inke Logtenberg-Steenman. Zij deelt haar verhaal.
Als een uitzaaiing van kanker wordt gevonden, maar niet de oorsprong ervan, krijg je de diagnose ‘Primaire Tumor Onbekend’. Dr. Leo Schouten vertelt over zijn onderzoek naar leefstijl in relatie tot deze vorm van kanker.
Het aantal mensen in Nederland met obesitas is in de afgelopen 40 jaar verdrievoudigd. Maar wanneer heb je obesitas, hoe ongezond is het en wat kun je eraan doen? Lees het allemaal hier.
Nergens in Europa zitten mensen meer uren op een dag dan in Nederland. Volgens onderzoeksbureau TNO is Nederland Europees kampioen zitten. Hoe zit dat eigenlijk?
Het is lekker, goedkoop en duurzaam om meer groente en fruit uit het seizoen te eten. Maar wat betekent seizoensgroente en wat zijn nou typische herfstgroenten?
Aspartaam is een zoetstof. Het geeft eten en drinken een zoete smaak, zonder dat hier suiker voor nodig is. Over aspartaam gaan veel berichten rond. Zo wordt er gezegd dat het kanker kan veroorzaken. Maar hoe zit het nu precies?
We hebben elke dag energie nodig. We halen deze energie uit ons eten. De ene keer heb je misschien meer trek en eet je meer dan de andere keer. Hoeveel eten heb je eigenlijk nodig en wat is een gezonde portie?
Of je deze zomer nou in Nederland of in het buitenland van het zonnetje geniet, het is belangrijk om je goed te beschermen. Wij hebben 5 behulpzame weetjes voor je!
Grote kans dat jij ook al hebt genoten van een heerlijke barbecue tijdens een warme zomeravond. Maar weet jij hoe het zit: is barbecueën helemaal veilig of kan het de kans op kanker vergroten?
Om te sporten kun je naar de sportschool gaan, maar misschien vind je sporten vanuit huis ook wel fijn. Daarom delen wij oefeningen voor sterke armen die je gemakkelijk thuis kunt doen!
Grote kans dat jij ook fan bent van deze heerlijke vrucht! Maar hoe kun je aardbeien eigenlijk het beste bewaren? En zijn aardbeien gezond? Een paar feiten op een rij!
Verse kruiden zijn een perfecte smaakmaker in allerlei gerechten. Maar bij welk gerecht is welk kruid geschikt en hoe ga je te werk in de keuken? Wij vertellen je meer!
In de zonnige zomermaanden eten veel mensen regelmatig een ijsje ter afkoeling. Wij vertellen je meer over verschillende ijssoorten en welke keuze je het beste kan maken op hete zomerdagen.
Of je nu op het terras een drankje drinkt of in je tuin, wees jezelf ervan bewust dat drankjes ook calorieën bevatten. En vaak meer dan je zou denken! Hoeveel calorieën drink jij?
Op gezond gewicht blijven of verantwoord afvallen bereik je alleen door de juiste dingen in huis te halen. Maar hoe doe je dit? Met onze adviezen kom je gegarandeerd thuis met gezonde boodschappen!
Minder vlees eten is goed voor zowel je gezondheid als het milieu. Wil jij minder vlees gaan eten, maar weet je niet hoe je moet beginnen en waar je allemaal op moet letten? Wij geven jou handige tips!
Uit onderzoek van het CBS is gebleken dat bijna de helft van de bevolking te weinig beweegt. Dat moet anders! Wij geven tips zodat je het hele gezin in beweging krijgt.
Hummus wordt onder andere gemaakt van kikkererwten. Tegenwoordig zijn er steeds meer varianten te koop, maar wist je dat je ook heel makkelijk zelf hummus kunt maken?
Kikkererwten zien er misschien niet zo aantrekkelijk uit, maar de gezondheidsvoordelen zijn zeker aanwezig. Weet jij wat er allemaal in kikkererwten zit en wat je ermee kunt in de keuken?
Smoesjes bedenken om niet in beweging te hoeven komen en lekker op de bank te blijven zitten is makkelijk. Om dit te voorkomen ruimen we hier een aantal smoesjes voor je uit de weg.
In Nederland eten we gemiddeld 135 gram fruit per dag. Dat voldoet niet aan 2 stuks fruit per dag. Fruit is gezond! Hoe kun je gemakkelijk voldoende fruit eten?
Het advies is om per dag minimaal 30 minuten te bewegen. Dit hoef je niet allemaal achter elkaar te doen. Je kunt het ook opdelen in 3 keer 10 minuten. Hier delen we een serie oefeningen voor een perfecte 10 minuten work-out!
Een gezond gewicht zorgt er niet alleen voor dat jij lekker in je vel zit, het draagt ook bij aan je weerstand. Bovendien verkleint het de kans op kanker. Check daarom onze tips en adviezen!
Of je nu een vroege vogel bent of de dag begint met wat opstartproblemen, van een beetje ochtendgymnastiek word je wakker. Wij delen drie oefeningen om de dag soepel te beginnen.
Groenten uit het seizoen zijn niet alleen goedkoper, ook smaken ze vaak het lekkerst en komen ze meestal van dichterbij. Maar wat zijn nou typische wintergroenten? Wij vertellen meer en delen heerlijke recepten.
Wij zijn in gesprek gegaan met Maria Grijpma en Inge Jager over hun derde boek 'Klein geluk als je ziek bent'. Ze hebben geleerd om niet alleen goed voor een ander te zorgen, maar ook voor zichzelf.
De maand maart staat in het teken van darmkanker. Ieder jaar krijgen ongeveer 13.000 mensen in Nederland te horen dat ze deze vorm van kanker hebben. Hiermee is het een van de meest voorkomende kankersoorten in Nederland.
Eieren bevatten veel goede voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en eiwitten. Maar wat is het verschil tussen bruine en witte eieren? En hoe kook je het perfecte eitje?
De lente is ideaal voor een goede voorjaarsschoonmaak. Dat is niet alleen goed voor een schoon en fris huis, maar ook voor je fitheid. aak van jouw voorjaarsschoonmaak een work-out!
De meeste mensen eten te veel zout. Veel producten die we iedere dag kopen bevatten veel zout, ook al smaken ze er niet naar. Met onze tips lever je zout in, maar niet smaak!
Er zijn verschillende manieren om je weerstand op peil te houden. De meeste mensen weten wel dat vitamine C goed is voor je weerstand, maar welke vitamines nog meer? En waar zitten die in?
Tomaten. Wie lust ze niet? Tomaten zijn lekker, gezond én veelzijdig. Er zijn zoveel soorten tomaten dat er voor iedereen wel een favoriet is. Wij helpen je om jouw perfecte match te vinden!
De sinaasappel is een van de populairste fruitsoorten in Nederland. Zo uit de hand, of versgeperst bij het ontbijt. Altijd fris én lekker. Hoe gezond is de sinaasappel eigenlijk?
Het is lente! De dagen worden langer, de temperaturen beginnen te stijgen en de natuur bloeit op. De lente heeft ook voordelen voor onze gezondheid! Wij vertellen je meer hierover.
Elke dag gezond eten is belangrijk. Maar als je alleen woont, kan het lastig zijn om elke dag weer een gezonde en lekkere maaltijd op tafel te zetten. Wij helpen je graag met tips!
Een maaltijd met veel kleuren ziet er niet alleen mooi uit, het is ook nog eens heel gezond. Door elke dag groente en fruit uit verschillende kleurgroepen te eten krijg je verschillende gezonde voedingsstoffen zoals vitaminen en mineralen binnen.
Veel van ons krijgen te weinig vezels binnen. Vezels houden je darmen gezond, helpen je gewicht op peil te houden en kunnen de kans op darmkanker verkleinen. Wij vertellen je meer!
Een gevarieerde en slim beheerde voedselvoorraad helpt je om elke dag een heerlijke, gezonde en betaalbare maaltijd op tafel te zetten. Wij hebben voor je op een rijtje gezet wat er niet mag ontbreken in je voorraadkast en diepvries.
Betrap jij jezelf ook weleens op het verzinnen van een excuus om niet hoeven te sporten? Het regent buiten... Wij geven je twee simpele oefeningen om thuis aan een platte buik te werken.
Hilde Poodt is een kunstenaar die prachtige schilderijen maakt. Vanwege haar eigen ervaring met borstkanker startte zij de bijzondere kaartenactie 'Kunst tegen kanker' waarmee zij de missie van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds steunt.
Ons eten zit vol met voedingsstoffen, waaronder vetten. Er bestaan verschillende soorten vet. Ons lichaam heeft vet nodig, maar te veel vet is ongezond. Wij vertellen je meer en lichten een aantal misvattingen over vet toe.
Wat weet jij eigenlijk over chocolade? Weet jij bijvoorbeeld het verschil tussen puur, melk en wit? En is het goed voor je gezondheid om pure chocolade te eten? Lees verder en kom meer te weten!
Vaak eten we ’s avonds een warme maaltijd. Van alle maaltijden, bevat deze maaltijd meestal de meeste calorieën. Het is hét moment om veel groente, peulvruchten en volkorenproducten te eten!
Het traditionele mediterrane voedingspatroon is gezond. Zo verkleint het onder andere de kans op overgewicht. Wil je weten hoe dit zit en wat dit voedingspatroon precies inhoudt? Lees dan snel verder!
Meloen smaakt zoet en is heerlijk fris. Met meloen op tafel kom je al snel in zomerse sferen. Er bestaan verschillende soorten meloen, maar welke soorten zijn er precies? Wij vertellen je meer en delen interessante weetjes!
In Nederland drinken we gemiddeld bijna 2 koppen thee per dag. Hoe staat het met jouw kennis over thee? En zit er eigenlijk een gevaar aan het drinken van hete dranken?
De meeste mensen gebruiken de fiets vooral om boodschappen te doen of om naar het werk te gaan. Maar de zomer is ook geschikt voor een mooie fietstocht in eigen land. Wij vertellen je over alle voordelen van fietsen!
Een glas melk bij het ontbijt, een boterham kaas bij de lunch of vla als toetje; zuivel is niet weg te denken uit ons eetpatroon. Maar wat is het verschil tussen al die soorten zuivel en het effect ervan op je gezondheid?
Jij hebt vast weleens gehoord of gelezen over pre- en probiotica. Maar wat zijn het eigenlijk en waar is het goed voor? En hebben ze een beschermende werking tegen kanker? Wij vertellen je meer!
Eten en drinken, we zijn er dagelijks veel mee bezig. Maar wat zit er eigenlijk precies in ons eten en drinken? Lees verder en kom meer te weten over voedingsstoffen!
Afvallen, meer bewegen, stoppen met roken; wat jouw goede voornemen ook is, volhouden blijft voor velen lastig. Hierbij een aantal handige tips waarmee je jouw kans op slagen vergroot.
Bewegen is goed voor ons! Het helpt ons gezond te blijven, verkleint de kans op kanker en draagt bij aan een gezond gewicht. Fietsen is een goede manier om te bewegen.
We horen en lezen vaak dat er ziekmakende of schadelijke stoffen in ons eten zitten. Maar is dat eigenlijk wel zo? Kom meer te weten over de veiligheid van onze voeding!
We kennen ‘m allemaal wel, de aardappel. Sommige mensen vinden de aardappel een beetje saai. Terwijl het enorm veelzijdig is. In dit artikel leggen we je uit waarom.
Van basmatirijst tot gele rijst en van jasmijnrijst tot meergranenrijst. De keuze aan rijstsoorten is enorm. Maar wat is het verschil tussen al deze soorten en welke soort past binnen een gezond eetpatroon? Wij leggen het uit!
Sinterklaas, de kerstvakantie, Kerstmis, Oud & Nieuw… december zit vol met momenten om van te genieten, maar dat kan ook op een gezonde manier. Wij helpen je met praktische tips!
De nieuwe generatie gezond laten opgroeien. Dat willen we toch allemaal? Als wij het goede voorbeeld geven, wordt het voor kinderen gemakkelijker om ook gezond gedrag aan te leren.
Ook groot fan van een boterham met pindakaas? Maar is pindakaas wel zo'n gezonde keuze? En waarom zit er eigenlijk het woord ‘kaas’ in de naam? Wij vertellen je alles wat je wilt weten over dit lekkere smeersel!
Fruit eten is gezond! Het verkleint onder andere de kans op kanker. Toch eten veel Nederlanders helaas te weinig fruit. Eet jij dagelijks wél minimaal 2 stuks fruit of is er ruimte voor verbetering? Wij geven de beste tips!
Zacht, zoet en smaakvol: tamme kastanjes zijn dé eetbare noten van het herfstseizoen. Kastanjes zijn lekker en gezond! Lees verder en kom erachter waarom.
Geniet jij op zomerse dagen ook zo van een stuk frisse komkommer, een handje zoete aardbeien of een part sappige meloen? Niet alleen lekker, maar ook gezond! Maar hoe zorg je ervoor dat fruit en groente vers blijft? Wij geven je tips!
De supermarkt ligt er vol mee: bewerkte producten. Vaak bevatten ze te veel suiker en zout. Dat dit het geval is bij snoep, chips en frisdrank zal je niet verrassen, maar er zijn producten waar je je waarschijnlijk wel over zal verbazen.
Heb jij ook gember in huis? Niet gek, want dit gele knolletje is onwijs populair! Jij hebt vast ook wel eens gehoord dat gember gezond is, maar wat is hierover precies waar? Wij zochten het voor jou uit!
In Nederland drinken we bijna 4 kopjes koffie per dag. Maar zijn dit eigenlijk te veel kopjes of kan dit geen kwaad? En kan koffie drinken de kans op kanker vergroten of juist verkleinen?
Een broodtrommel vullen met een lunch die gezond maar ook lekker is, kan best een puzzel zijn. Wij geven enkele tips zodat het vullen van je broodtrommel appeltje-eitje wordt!
Wist je dat bijna de helft van de Nederlandse bevolking overgewicht heeft? Terwijl een gezond gewicht heel belangrijk is voor minder kans op kanker. Wij geven de beste adviezen om op een gezonde manier af te vallen (of om op een gezond gewicht te blijven).
Ontbijt elke dag! Het geeft jouw lichaam weer energie na een nacht slapen. Veel mensen hebben het druk en dan kan het een uitdaging zijn om te ontbijten. Wij helpen je met makkelijke tips.
Het seizoen van de herfst betekent dat de dagen weer korter en kouder worden. Een avond bankhangen kan dan verleidelijk zijn, maar de herfst is juist een prachtig seizoen om lekker naar buiten te gaan. Wij geven tips!
De herfst is van start gegaan en dat betekent onder andere dat Nederlandse appels weer volop verkrijgbaar zijn! Er bestaan verschillende soorten, maar waarvoor is welke appel geschikt? En ken jij deze geheimen al?
Door de risotto, in een curry of verwerkt in een taart; met pompoen kun je alle kanten op! Wist je dat er maar liefst 8 verschillende soorten bestaan? Kom meer te weten over pompoen!
Ben jij ook zo’n fan van de smaak van granaatappel, of laat je hem liggen omdat de pitjes eruit krijgen een flinke uitdaging kan zijn? Wij vertellen je meer over deze heerlijke vrucht en geven jou dé beste tip om de pitjes eruit te krijgen!
In de zomer is het lekker om eens te gaan picknicken. Het enige wat je nodig hebt is een kleed, eten, drinken en een mooie locatie. Wij geven je tips om er een gezonde picknick van te maken!
De dagen beginnen langzamerhand kouder en korter te worden. Wat is er lekkerder dan op deze dagen een hartverwarmend gerecht vol kruiden en specerijen op tafel te zetten?
Tijdens en na de behandeling van kanker hebben veel mensen last van smaakveranderingen. Met het nieuwe Smaak Kompas van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds kunnen zij op zoek gaan naar wat voor hen smaakt.
Het advies is om per dag 1,5 tot 2 liter vocht te drinken. Water is hier perfect voor! We ontrafelen het verschil tussen kraan-, bron- en mineraalwater.
Een van onze aanbevelingen om de kans op kanker te verkleinen is om minder fastfood te eten. Maar wat is fastfood eigenlijk? En hoe kan je van fastfood, goodfood maken?
Pastinaak, schorseneren, rammenas... Tegenwoordig zijn deze namen voor veel mensen totaal onbekend. Ontdek waarom vergeten groenten een plekje op jouw bord verdienen!
Lang zitten, ongezonde traktaties van collega’s en weinig water drinken tijdens de werkdag kunnen effect hebben op je gezondheid. Met deze simpele oplossingen creëer je gezondere gewoontes op kantoor.
Het advies is om elke week 1 keer vis op het menu te zetten. Bij voorkeur vette vis. Maar welke vissoorten zijn vet en welke zijn mager? Wij leggen de verschillen uit.
Of je nou thuis of op kantoor luncht; een gezonde (en lekkere) lunch is belangrijk om voldoende energie te hebben voor de rest van de dag. Hoe je dat het beste kan aanpakken, lees je hier.
Altijd al willen weten welke vitamines en mineralen er in vis zitten? Wij vertellen je meer hierover! Ook leggen we de functies van de vitamines en mineralen uit.
Wit, bruin, volkoren, meergranen en spelt: brood komt in verschillende vormen en maten voor. Maar wat is nu precies het verschil tussen al die broodsoorten?En voor welk brood kun je het beste kiezen?
Bijna iedereen gaat wel eens uit eten, maar het is niet altijd even gezond. Gelukkig is het met onze tips een stuk makkelijker om gezond uit eten te gaan.
Vezels zijn belangrijk voor een goede spijsvertering en kunnen de kans op darmkanker verkleinen. Het advies is om elke dag 30 gram vezels te eten. Met deze tips lukt het je!
Muesli, cruesli en granola. Wat is eigenlijk het verschil? Wij leggen het uit en delen een heerlijk recept met je zodat je zelf gemakkelijk granola kunt maken!
Haver is gezond, veelzijdig en populairder dan ooit. Elke supermarkt heeft haverrepen in de schappen liggen en de bakker verkoopt haverkoeken. We leggen uit waarom haver een goede keuze is.
Wil jij werken aan een goede conditie maar plof je na een drukke werkdag liever op de bank? Wij vertellen jou een paar geheimen van een goede conditie. Kom maar op met dat fitte lichaam!
Waar men vroeger de dag begon met een glas melk bij het ontbijt, wordt melk nu ook op hele andere manieren gebruikt. Maar is melk gezond en welke soorten zijn er allemaal?
De herfst komt eraan en dus krijgen we weer extra zin in lekkere warme dranken zoals een kop thee of koffie. De standaard theesoorten ken je vast wel, maar wist je dat je kruidenthee ook heel makkelijk zelf kunt maken?
Groenten horen thuis in een gezond eetpatroon en leveren belangrijke voedingsstoffen. Het advies is om dagelijks 250 gram groente te eten. Heb jij hier moeite mee? Wij helpen je met tips!
Zo klein als ze zijn, worden zaden en pitten vaak over het hoofd gezien. Toch kunnen ze overal in verstopt zitten, denk aan meergranenbrood, salades, sommige ontbijtgranen en granenrepen.
Soja is in veel verschillende producten te vinden zoals tofu, tempé, sojamelk en sojayoghurt. Sommige mensen denken dat soja de kans op borstkanker vergroot. Maar wat blijkt uit onderzoek?
Vaak wordt de vraag gesteld of iets gezond of ongezond is. Eigenlijk kun je hier niet één duidelijk antwoord op geven. Het ligt er namelijk altijd aan hoeveel je van iets eet, hoe je het klaarmaakt en wat je daarnaast nog meer eet.
Alleen goedgekeurde claims mogen op verpakkingen staan. Toch betekent een claim niet per se dat het product ook gezond is. Hoe zit dit precies? Wij leggen het je uit.
Sommige mensen denken dat gluten ongezond zijn. Ook zie je in steeds meer restaurants en op verpakkingen ‘glutenvrij’ staan. Maar wat zijn gluten eigenlijk en zijn ze ongezond?
Humaan Papillomavirus (HPV) is een veelvoorkomende infectie en kan verschillende soorten kanker veroorzaken. De meest voorkomende kanker die door HPV wordt veroorzaakt is baarmoederhalskanker.
Bij borstkanker denk je meestal al snel aan vrouwen. Toch kunnen ook mannen borstkanker krijgen. Borstkanker komt minder vaak voor bij mannen, maar daarom is het niet minder ernstig dan bij vrouwen.
Bij traktaties op het werk neem je uit beleefdheid dat stuk gebak maar aan. Hoe zeg je vaker 'nee' tegen dit soort verleidingen? Met deze tips lukt het je!
We snappen dat jij je in de zomer ook fit wilt voelen, daarom geven wij tips om verantwoord te bewegen in de hitte. Zo is het een (gebakken) eitje toch?
Slapen, we doen het allemaal iedere nacht. Toch zijn veel mensen zich niet bewust waarom een goede nachtrust zo belangrijk is. En wat kun je doen om beter te slapen?
Hoe maak je snel een gezonde keuze tijdens het boodschappen doen? Door het etiket te scannen weet je wat de beste optie is. Alleen wil je in de supermarkt niet uren etiketten bestuderen. Wij geven tips!
Wist je dat voeding een belangrijke rol speelt bij het herstellen na het sporten? Lees onze tips om voldoende eiwitten binnen te krijgen na het sporten.
We weten allemaal dat suikers niet goed voor je zijn. Ze zitten verborgen in tussendoortjes, kant-en-klaar producten en ook in dranken. Wij zetten het suikergehalte van diverse dranken op een rij.
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds adviseert om minder vlees te eten om de kans op darmkanker te verkleinen. In dit artikel lees je antwoorden op 8 veelgestelde vragen over vlees en darmkanker.
De supermarkt ligt vol snacks en tussendoortjes die de schijn ophouden van een gezonde traktatie. Welke tussendoortjes passen nu écht in een gezond voedingspatroon? Wij helpen je!
Het grote oranjefeest komt er weer aan: Koningsdag. Om je risico op kanker te verlagen, is het advies om helemaal niet te drinken. Maar minderen is al een stap in de goede richting. Ontdek hoe je dit doet!
Toen Syl in 2014 de diagnose non-hodgkinlymfoon kreeg, stond haar leven even stil. Gelukkig heeft Syl een goed team achter zich staan en blijft ze positief.
Gezond eten is belangrijk, dat weten we allemaal. Maar eenmaal in de supermarkt kan het lastig zijn om gezonde keuzes te maken. Wij helpen je een handje!
Kerst is een tijd van tradities: met dierbaren spelletjes doen en genieten van lekker eten. Deze tradities zijn leuk, maar hierdoor bewegen we meestal weinig. Probeer ook eens een paar gezonde kersttradities!
Pindakaas light bevat meer suiker dan gewone pindakaas. In cola light zitten nauwelijks calorieën maar in suikervrije limonade wel. Snap je het nog? Leer hoe je voedingsetiketten leest.
Iedereen vindt bij het opruimen van de koelkast of vriezer helaas weleens producten die al lang over de houdbaarheidsdatum zijn. Dit is natuurlijk zonde. Hoe ga je slim om met je voorraad?
Je kent het vast: ineens heb je heel veel zin in iets lekkers. Waar komt dat plotselinge verlangen naar chocolade, snoep of chips vandaan? En waarom kunnen we dat pak koekjes maar niet uit ons hoofd zetten?
Zit je lekker onderuitgezakt op de bank terwijl je dit artikel leest? Sta dan op voordat je verder gaat. Uit onderzoek blijkt dat te veel zitten niet goed voor je is. Ontdek waarom!
De meeste mensen gebruiken de fiets vooral om boodschappen te doen of om naar werk of school te gaan. Maar de nazomer is ook uitstekend voor een lekker lange fietstocht in eigen land.
Er is op een warme zomerdag niks lekkerder dan een frisse plons in natuurwater. Waar kan je in Nederland veilig buiten zwemmen en wat zijn de aandachtspunten hierbij?
Voor je gezondheid is het altijd beter om geen alcohol te drinken. Minderen is natuurlijk ook al een stap in de goede richting. Deze 8 tips helpen je op weg!
Afvallen, meer bewegen, minder alcohol drinken of stoppen met roken. We starten vaak vol vuur aan goede voornemens, maar volhouden is moeilijk. Ontdek onze tips!
Misschien ben je al eens het logo met stoplichtkleuren en letters erop tegengekomen in de supermarkt. In de praktijk levert het soms nog wat verwarring op. Ontdek hoe het precies zit!
Maryam Boer kreeg twee jaar geleden de diagnose eierstokkanker. Het gaat gelukkig inmiddels goed met haar. Zij heeft zelf ondervonden wat het belang van goede voeding en leefstijl is voor haar herstel.
Taart, cupcakes en koekjes. Altijd heerlijk. Te veel en te vaak ervan eten is helaas niet gezond. Geen paniek! Met onze tips geef je een gezondere draai aan traktaties.
De watermeloen is een heerlijke dorstlesser, zeker als het gekoeld is. Maar hoe gezond is watermeloen eigenlijk? Lees hier enkele weetjes over deze favoriete soort meloen.
De afgelopen decennia zijn de overlevingskansen van kinderen met kanker enorm toegenomen. Maar de behandelingen geven ernstige bijwerkingen. We zijn in gesprek gegaan met prof. dr. Tissing over zijn werk als kinderoncoloog.
Mensen met de diagnose kanker goed en volledig informeren is vaak een uitdaging. Gezondheidsvoorlichter Joyce de Vos legt uit hoe zij binnen het Oncologie Centrum aan de slag is gegaan met deze informatievoorziening.