Het Smaak Kompas - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Het Smaak Kompas

Smaak Kompas

Tijdens en na de behandeling van kanker hebben veel mensen last van smaakveranderingen. Met het nieuwe Smaak Kompas van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds kunnen zij op zoek gaan naar wat voor hen smaakt.

Aan de slag met smaaksturing

Hoe eten smaakt kan voor, tijdens en na de behandeling van kanker verschillen. Het kan zelfs per week, dag of uur anders zijn. Hoe kun je met smaakverandering omgaan?

Door middel van smaaksturing kun je je smaak positief beïnvloeden. Smaaksturing betekent dat je een of meer smaken sterker naar voren laat komen in een gerecht om zo je smaakbeleving te verbeteren.

Handig hulpmiddel: het Smaak Kompas

Het Smaak Kompas is ontwikkeld om mensen met een veranderde smaak te helpen thuis aan de slag te gaan met smaaksturing. Het Smaak Kompas geeft bij de verschillende smaakveranderingen een beperkt aantal praktische adviezen om een bepaalde smaakvoorkeur in de maaltijden te versterken.

Jouw exemplaar van het Smaak Kompas

Het Smaak Kompas kun je ontvangen via je eigen diëtist. Bij het Smaak Kompas hoort namelijk de uitleg van een diëtist. De diëtist geeft noodzakelijke uitleg over de toepassing van het Smaak Kompas en geeft antwoord op vragen afgestemd op je eigen situatie. Een oncologiediëtist in de buurt vind je op Verwijsgidskanker.nl.

Meer over smaakveranderingen

Hier lees je meer over smaak en smaakveranderingen. Je vindt er veelgestelde vragen over smaak, interviews met koks en speciale recepten voor bij smaakveranderingen.