Mevrouw Boer aan het woord - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Mevrouw Boer aan het woord

Maryam Boer

Ontmoet Maryam

Maryam Boer kreeg twee jaar geleden de diagnose eierstokkanker. Het gaat gelukkig inmiddels goed met haar. Zij heeft zelf ondervonden wat het belang van goede voeding en leefstijl is voor haar herstel.

Voeding en leefstijl

Mevrouw Boer vindt de rol van goede voeding en leefstijl bij het herstel van kanker zo belangrijk dat zij heeft besloten het Wereld Kanker Onderzoek Fonds op te nemen in haar testament. Zij vertelt:

“Op een nacht werd ik wakker en ontdekte ik dat er iets goed mis was. Mijn toenmalige partner was op dienst en ik heb zelf de dokterspost gebeld. De volgende dag moest ik meteen naar het UMC in Utrecht. Daar kreeg ik te horen dat het om eierstokkanker ging. De dokter zei: het zit goed fout, maar we gaan u beter maken. Ik heb daarom ook altijd gedacht: ik word beter, punt.”

“Ik heb in de tijd daarna een kijkoperatie, zes chemobehandelingen en een grote operatie gehad. De meeste mensen dachten dat ik het niet zou redden, maar ik ben er altijd in blijven geloven. Nooit heb ik getwijfeld of ik beter zou worden. Aan mijn buurvrouw heb ik veel steun. Op witte donderdag is mijn haar uitgevallen, daarvoor hadden wij samen een pruik uitgezocht. Dat was toch een emotioneel moment.”

Herstel na diagnose kanker

Mevrouw Boer is nog elke dag bezig met haar herstel, ze geeft zelf aan dat ze op 80% zit. Voeding en leefstijl spelen een belangrijke rol om haar herstel te bevorderen. Het contact met de voedingsexperts bij het Wereld Kanker Onderzoek Fonds vindt zij erg prettig. Ze geeft aan dat je nergens anders zulk gedegen advies krijgt over bijvoorbeeld eiwitten en vezels. Ook onze voorlichtingsmaterialen en receptenboekjes liggen bij haar op de keukentafel.

Elke week wordt er een kist met verse groente bij mevrouw Boer bezorgd. Deze groente gebruikt zij vaak om onze recepten te maken. Naast goede voeding, vindt zij het belangrijk om te blijven bewegen. In haar tuin ligt een prachtige zwemvijver. Van de zomer gaat zij samen met een bevriende sportinstructeur voor het eerst daarin zwemmen.

Geef uit liefde voor morgen

Mevrouw Boer heeft het Wereld Kanker Onderzoek Fonds opgenomen in haar testament. Zij vindt het belangrijk dat er meer aandacht komt voor goede adviezen over voeding en leefstijl bij het herstel van kanker. Wij willen haar daarvoor enorm bedanken. Een gift uit een nalatenschap is een prachtige manier om ons werk te steunen.

Bij het opstellen van haar testament heeft mevrouw Boer veel gehad aan onze Gids over nalaten. Zij geeft aan dat de gids veel informatie bevat en stap voor stap uitlegt wat er bij het regelen van een testament komt kijken. Heb je ook interesse in meer informatie hierover? Bestel de gids gratis en vrijblijvend.