Gezonde picknick - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Gezonde picknick

Gezonde picknick

In de zomer is het lekker om eens te gaan picknicken. Het enige wat je nodig hebt is een kleed, eten, drinken en een mooie locatie. Wij geven je tips om er een gezonde picknick van te maken!

Fruit(salade)

Fruit is altijd lekker, gezond en je kan er eindeloos mee variëren. Je kan je favoriete fruit in stukjes snijden en makkelijk meenemen in een bakje. Kies bijvoorbeeld voor wat stukjes banaan, meloen en mango of kies zomerfruit zoals aardbeien, frambozen of blauwe bessen.

Wist je dat kaas ook goed combineert met een fruitsalade? Doe bijvoorbeeld wat blokjes feta en gesneden munt bij een schaal watermeloen. Geitenkaas gaat goed samen met appel en walnoten. Als je je fruitsalade nét even wat specialer wil maken, kies dan voor deze fruitige salade met kokos.

Gevulde wraps

Gevulde wraps zijn makkelijk te maken en altijd een goed idee voor een gezonde picknick. Kies volkoren wraps, deze zijn namelijk gezonder omdat ze meer vezels bevatten. Vul je wrap bijvoorbeeld met zalm, zuivelspread, komkommer en dille. Je kan ook denken aan hummus, avocado, gerookte kip, ei of hüttenkäse. Rol de wraps strak op en snijd ze doormidden.

Groentesticks met dip

Dit is wel het meest makkelijke onderdeel van de picknick. Koop wat groenten zoals wortel, paprika en komkommer en snijd ze in reepjes. Koop daarnaast een lekkere soort hummus of maak ‘m zelf (nog lekkerder en gezonder). Dippen maar!

Pastasalade

Ook een pastasalade is een goed idee voor een zomerse picknick. Dit kun je de avond van tevoren al maken. Probeer bijvoorbeeld deze lekkere Caprese pastasalade. Doe alles in bakjes en zet het in de koelkast. Zo kan je het de volgende dag makkelijk meenemen voor de picknick.

Bananenbrood

Van jong tot oud, bananenbrood valt bij velen in de smaak. Heb je bananen over die overrijp zijn? Gooi ze dan niet weg. Dit lekkere recept voor een bananenbrood met pure chocolade is echt een aanrader om de picknick mee af te sluiten.

Verfrissende zomerdrankjes

Giet kraanwater of bruisend water in een fles en doe er wat bevroren aardbeistukjes en wat munt in. Of kies voor schijfjes citroen, sinaasappel en gember, ook heel fris! Een smoothie maken kan natuurlijk ook. Deze groene spinaziesmoothie is een prima manier om meer groente binnen te krijgen.

Regent het buiten?

Niet getreurd, houd een leuke picknick in huis! Dek de tafel met een zomers kleed en gebruik kleurrijke rietjes. Smullen maar!