Onderzoek dat wij financieren - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Onderzoek dat wij financieren

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds werkt aan meer kennis over voeding en leefstijl in relatie tot de preventie en overleving van kanker. Dat is nodig zodat iedereen een kans kan hebben tegen kanker.

Onderzoeksbeurzen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds kent elk jaar financiering toe aan nieuwe onderzoeken. Deze onderzoeken duren enkele jaren. De onderzoeksvragen kunnen heel verschillend zijn, maar alle onderzoeken zijn gericht op voeding en leefstijl in relatie tot kanker.


Onderzoeken gestart in 2024


Onderzoeken gestart in 2023


Onderzoeken gestart in 2022


Onderzoeken gestart in 2021


Onderzoeken gestart in 2020


Onderzoeken gestart in 2019


Onderzoeken gestart in 2018


Onderzoeken gestart in 2017


Op de website van WCRF International kun je in een speciale database meer informatie vinden over de onderzoeken die tot nu toe door het Wereld Kanker Onderzoek Fonds en andere kankerfondsen in het WCRF netwerk zijn gefinancierd.

Het CUP Global Cancer Update Programme

Dit baanbrekend onderzoek van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds loopt sinds 2007. Het is van onschatbare waarde in het aanpakken van kanker, waarbij het gaat om dingen waar wij zelf iets aan kunnen doen: voeding, beweging en lichaamsgewicht. Elk jaar kunnen wij dit onderzoek blijven doen met dank aan onze donateurs.