Bewegen in je vakantie - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Bewegen in je vakantie

Familie pootjebadend in zee

De zomervakantie is begonnen en iedereen geniet van het mooie weer. Hoewel het vaak warm is, is het wel van belang om in beweging te blijven. Wij geven je een aantal tips om zoveel mogelijk beweging uit je vakantie te halen!

Fiets of wandel meer

Het is vakantie, dus waarschijnlijk ben je wat minder gebonden aan tijd. Plan bewust wat meer tijd in om op je afspraken te komen en pak de fiets of ga lopend naar je bestemming. Gebruik de auto of het openbaar vervoer zo min mogelijk. Zo heb je makkelijk je dagelijkse portie beweging te pakken terwijl je tegelijkertijd geniet van het mooie weer en de frisse buitenlucht.

Leuke dag vol attracties

Vind je het lastig om motivatie te vinden om te bewegen? Combineer dit met een leuke activiteit. De stappenteller wordt heel blij van een dagje dierentuin. Je bent namelijk tegelijkertijd bezig bent met het bezichtigen van de leuke dieren en je bent ook nog eens in beweging. Wanneer de dierentuin niks voor jou is, kan je ook denken aan een leuk museum.

Samen bewegen

Combineer bijpraten met vrienden of familie eens met een actief dagje uit. De beste gesprekken ontstaan tijdens een lange wandeling of fietstocht. Nederland kent talloze natuurgebieden voor een heerlijk dagje uit. Maar gezellig winkels afstruinen laat je stappenteller ook flink oplopen. Voor je het weet is de dag voorbij en heb je een behoorlijke afstand afgelegd.

Nog meer tips voor actieve uitjes tijdens je vakantie:

  • Ga een dagje kanoën, roeien of waterfietsen
  • Zwem een aantal baantjes voor een betere conditie
  • Pak de buitenspelletjes (badminton, beachball, voet-/volleybal) uit de kast en ga met elkaar de tuin/park in of het strand op
  • Bezoek de mooiste hofjes van Nederland
  • Bezoek een vlinder- of dierentuin (zoals de orchideeënhoeve in Luttelgeest of Artis in Amsterdam)
  • Bezoek leuke musea bij jou in de buurt (tip van de redactie: Museum Arnhem is een aanrader)

Lees ook: Hoeveel bewegen per dag?