Tips om gemakkelijk meer groente te eten - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Tips om gemakkelijk meer groente te eten

Mini aubergine pizzaatjes

Groenten horen thuis in een gezond eetpatroon. Ze leveren belangrijke voedingsstoffen. Het advies is om dagelijks 250 gram groente te eten. Heb jij moeite om voldoende groente te eten? Wij helpen je met tips!

Veelzijdig

Het grote voordeel van groente is dat het altijd en overal kan. Of het nu gaat om ontbijt, lunch, avondeten of een tussendoortje: groente is altijd een goed idee!

Wat dacht je bijvoorbeeld van deze heerlijke spinaziesmoothie bij het ontbijt? Of probeer voor de lunch eens deze lekkere groene quinoa salade! Zo krijg je gemakkelijk groenten binnen.

Soup and wrap it up

Een zelfgemaakte soep van groente is een eenvoudige manier om meer groente te eten. Meestal snel gemaakt en geschikt voor tussendoor, tijdens de lunch of als avondeten. Deze zomersoep van tuinbonen is zeker het proberen waard!

Tegenwoordig zijn er veel wraps verkrijgbaar die gemaakt zijn van groente. Vul de wrap met verschillende groenten en reken maar dat je de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente binnenkrijgt.

Maak het jezelf gemakkelijk!

Voldoende groente op een dag eten, hoeft niet moeilijk te zijn. Vervang bijvoorbeeld de zuivelspread op je brood door een groentespread. Lekker met reepjes paprika of stukjes komkommer erop. En neem als tussendoortje snoeptomaatjes en worteltjes mee in je tas.

Wees creatief met gerechten

Denk verder dan een gerecht met vlees, aardappelen en groente. Creatief zijn met groente is eenvoudig! Ga jij vanavond nog deze Melanzane alla parmigiana maken? Fan van burgers? Maak dan eens een pittige bonenburger. Of rol je eten op in kip fajitas.

Liever zelf een lekker gerecht uitkiezen? Check dan snel onze overige recepten.