Voordelen van fietsen - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Voordelen van fietsen

De voordelen van fietsen

Bewegen is goed voor ons! Het helpt ons gezond te blijven, verkleint de kans op kanker en draagt bij aan een gezond gewicht. Fietsen is een goede manier om te bewegen.

Nederland, een land vol fietsen

Fietsen, fietsen en nog eens fietsen: een van de meest typische kenmerken van Nederland is wel de fiets. Bijna alle Nederlanders hebben een fiets. De meeste mensen gebruiken de fiets vooral om boodschappen te doen of om naar het werk te gaan. Maar ook in de zomer is het heerlijk om een mooie fietstocht te maken!

Goed voor het milieu!

Fietsen is niet alleen goed voor onze gezondheid, maar ook voor het milieu. Daarnaast hoef je niet te zoeken naar een parkeerplaats en is het bovendien goedkoper dan de auto of het openbaar vervoer.

Stap op de fiets

Nederland heeft in totaal 33.000 km aan fietspaden. Genoeg dus om regelmatig een mooie fietstocht te maken zonder dat je last krijgt van het autoverkeer. Door de bewegwijzering speciaal voor fietsers kun je altijd makkelijk de weg vinden.

Het gemiddelde fietstempo is 15-18 km per uur. In 2 uur kun je dus al een mooie tocht van 30 km maken!

Verken de stad

De fiets is ook het ideale vervoermiddel om een stad te verkennen. In Nederland kun je overal fietsen huren. Op de fiets zie je veel meer van de stad dan met het openbaar vervoer, en je hoeft nooit op de bus te wachten. Bovendien kom je op de fiets veel verder dan wanneer je te voet een stad verkent.

Fietsen is flexibel

Je bepaalt zelf wanneer, hoe lang en hoe vaak je gaat fietsen. Heb je op een middag niks te doen en breekt de zon door? Stap op de fiets voor een kort rondje in de buurt. Je kunt ook met een vriend of vriendin afspreken om wekelijks een mooie tocht te maken.

10 redenen om te gaan fietsen

Door te fietsen:

  1. verbrand je per uur maar liefst (ongeveer) 550 kcal
  2. kun je optimaal van de omgeving genieten
  3. belast je jouw rug en gewrichten minimaal
  4. ben je op korte afstanden vaal sneller dan met de auto of het openbaar vervoer
  5. ben je goedkoper uit dan met de auto of het openbaar vervoer
  6. ben je heerlijk in de buitenlucht
  7. krijg je meer energie en een betere conditie
  8. houd je jouw spieren en gewrichten soepel
  9. spaar je het milieu
  10. verklein je de kans op kanker