Wat je moet weten over paprika's! - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Wat je moet weten over paprika’s!

Paprika's

De paprika is rijk aan vitamine C, bevat veel vezels en voedingstoffen en is ook nog makkelijk te bereiden. Lees snel verder en ontdek wat je moet weten over deze heerlijke groentesoort!

Over de paprika

De paprika is een tropische groente die afkomstig is uit Midden- en Zuid-Amerika.

De paprika bevat veel vezels, voedingsstoffen en weinig calorieën. De rode paprika bevat twee keer zoveel vitamine C dan de groene paprika! De stof capsanthine zorgt voor de mooie rode kleur van de paprika, tomaat en chilipeper.

Verschillende soorten paprika’s

Naast de bekende soorten met stoplichtkleuren (groen, oranje en rood) zijn er ook paprika’s met andere vormen zoals de platte paprika en puntpaprika. Er zijn ook pittige soorten zoals de spaanse peper, de Jalapeño, de habenaro peper, de rawit peper en de zeer hete peper Madame Jeanette.

Paprika: snack of groente?

De paprika is een populaire groente en is te bereiden op verschillende manieren. Je kunt paprika bereiden op de barbecue, in een soep, salade of roerbakgerecht. Maar wist je dat paprika’s ook een perfect tussendoortje zijn? Het is een goed alternatief voor ongezonde snacks! Probeer eens snackpaprika’s met wat hummus of zelfgemaakte tzatziki.

Bewaaradvies

Je kan de paprika het beste bewaren op een droge plek. Bewaar paprika’s het liefst niet in de koelkast. Door de lage temperatuur zijn ze gevoeliger om te gaan rotten en daarbij neemt de smaak ook af. Wil je de paprika langer bewaren? Dan kun je ze ook in de diepvries stoppen. Met een temperatuur van minimaal -18 graden kunnen ze tot 12 maanden houdbaar blijven.

Heerlijke recepten met paprika:

Paprika-pompoensoep

Gevulde paprika’s


Bron:

Veggipedia.nl