Vergroot koffie de kans op kanker?

Er zijn veel onduidelijkheden over wat nou echt waar is. Wekelijks ontrafelen wij een feit of fabel op basis van betrouwbare informatie.

Er is geen wetenschappelijk bewijs dat koffie de kans op kanker vergroot. Koffie zonder suiker is een goed alternatief waarmee je dranken met veel suiker zoals frisdranken en dranken op basis van fruitextracten kunt vervangen.

Tegenwoordig zijn ook koffie drankjes met veel slagroom en/of suikerrijke siropen populair. Deze drankjes kunnen veel calorieën bevatten. Grote bekers hiervan kunnen zelfs een kwart (500 kcal) van de dagelijkse hoeveelheid calorieën die vrouwen nodig hebben bevatten. 

Regelmatige consumptie hiervan kan bijdragen tot gewichtstoename. Overgewicht vergroot wel de kans op kanker en andere ziekten. Let dus op de hoeveelheid calorieën van deze koffie drankjes.

Kies bij voorkeur voor koffie zonder suiker en eventueel magere of halfvolle (koffie)melk. Ook thee zonder suiker is een goede optie.

Koffie zonder suiker is prima om dagelijks te drinken, met een maximum van vier kopjes per dag. Tijdens de zwangerschap en periode van borstvoeding geven is het advies om niet meer dan één kop koffie per dag te drinken.

Koffie vergroot de kans op kanker: FABEL


Benieuwd naar andere feiten en fabels en ons team van experts? Kijk dan hier