Leef weer gezond na kanker - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Leef weer gezond na kanker

Heb je al kanker gehad en wil je weten wat je kan doen om te voorkomen dat je weer ziek wordt? Onze aanbevelingen voor minder kans op kanker zijn ook voor jou belangrijk.

Voeding en leefstijl ná kanker

Onderzoek naar voeding en leefstijl tijdens en ná kanker is nieuw. Daarom is het nu nog niet mogelijk om speciale adviezen hierover te geven bij specifieke vormen van kanker, zoals darmkanker. Er is nog veel onderzoek nodig, en daar maakt het Wereld Kanker Onderzoek Fonds zich hard voor.

Het beste advies voor een gezond leven na kanker

We weten op dit moment dat het opvolgen van onze aanbevelingen voor minder kans op kanker het beste is wat je kunt doen om de kans te verkleinen dat je weer kanker krijgt. Deze aanbevelingen helpen je ook de kans te verkleinen op hart- en vaatziekten, diabetes en obesitas.


Aanbeveling 10 van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Na diagnose kanker: volg onze aanbevelingen, indien mogelijk. Overleg met je zorgprofessional wat het beste is in jouw situatie.

Paars lintje

 


Bespreek jouw persoonlijke situatie

Overleg altijd met een zorgprofessional, zoals jouw (huis)arts, oncologieverpleegkundige, oncologisch diëtist of fysiotherapeut wat mogelijk is in jouw persoonlijke situatie. Dit geldt ook wanneer je op dit moment nog onder behandeling bent. Je volgt dan misschien al speciale voedings- of beweegadviezen. Het zou ook kunnen dat je door de behandeling moeite hebt met eten of je gewicht.

Vragen over voeding na de behandeling van kanker

Lees de antwoorden op veelgestelde vragen over voeding na kanker.

Nog in behandeling?

Ben je nog in behandeling? Lees de antwoorden op veelgestelde vragen over voeding.