Eten bereid uit de magnetron is kankerverwekkend

Er zijn veel onduidelijkheden over wat nou echt waar is. Wekelijks ontrafelen wij een feit of fabel op basis van betrouwbare informatie.

Er is geen wetenschappelijk bewijs dat aantoont dat het eten van voedsel bereid uit de magnetron het risico op kanker vergroot. 

De manier waarop we eten bereiden speelt wel een rol bij de preventie van kanker. Zo kunnen hoge temperaturen, lange bereidingstijden en het gebruik van veel water ervoor zorgen dat de voedingswaarden van voedsel afnemen. Daarnaast voeg je gemakkelijk meer kilocalorieën aan je maaltijd toe door olie of boter te gebruiken. Hierdoor kan je energiebalans uit balans raken. 

De magnetron is een uitstekende manier om groenten mee te koken of om een maaltijd mee op te warmen. Het voordeel hiervan is dat je weinig water nodig hebt en dat de bereidingstijd kort is. Maak wel altijd gebruik van magnetronbestendige schaaltjes en dek het eten af met een deksel of magnetronfolie. 

Benieuwd naar andere gezonde manieren om je eten te bereiden? Lees dan verder 

Eten bereid uit de magnetron is kankerverwerkkend: FABEL


Benieuwd naar andere feiten en fabels en ons team van experts? Kijk dan hier