Is een tosti ongezonder dan een broodje met kaas?

Er zijn veel onduidelijkheden over wat nou echt waar is. Wekelijks ontrafelen wij een feit of fabel op basis van betrouwbare informatie.

Eet jij ook regelmatig een tosti tijdens de lunch? Niet gek, want een tosti kan net wat specialer zijn dan een gewone boterham met kaas. Maar je hebt vast veel eens gehoord dat een tosti ongezonder is dan een broodje met kaas, is dit echt zo of is het een fabel?

Als je precies dezelfde kaassoort (en brood) gebruikt is een tosti niet ongezonder dan een broodje met kaas. Het smelten van de kaas heeft geen invloed op de voedingswaarden en daardoor maakt het dus ook niet uit of nou een tosti of een normaal broodje met kaas eet. 

Nu komt alleen het addertje onder het gras, want mensen dippen graag hun tosti in een lekkere dikke klodder saus. De saus verhoogt natuurlijk wel de voedingswaarden van je lunch en op deze manier is een tosti wel ongezonder dan een broodje met kaas. Wil je toch je tosti dippen in een saus? Kies dan het liefst voor ketchup en skip de mayonaise.  

Een tosti is ongezonder dan een broodje met kaas: FABEL


Probeer eens deze lekkere Mexicaanse spinazietosti!

Benieuwd naar andere feiten en fabels en ons team van experts? Kijk dan hier