Zit er in chocolademelk meer suiker dan in cola?

Aan veel dranken wordt suiker toegevoegd. Maar hoeveel suiker zit er in chocolademelk? Is dat meer of juist minder suiker dan in cola?

Drink jij als het koud is weleens een beker warme chocolademelk? Dat er in dit zoete drankje suiker zit, zal je waarschijnlijk niet verbazen maar weet je ook hoeveel? Wat denk jij: zit er meer of juist minder suiker in chocolademelk dan in cola? Je leest het hieronder!

Zoveel suikerklontjes zitten er in chocolademelk

In een beker chocolademelk (halfvol) van 250 ml zit ruim 30 gram suiker. Dat zijn meer dan 7,5 suikerklontjes! Dat is net iets meer dan een glas cola van 250 ml. Hierin zit namelijk 26 gram suiker, wat gelijk staat aan 6,5 suikerklontjes.  

Weten hoeveel suiker er in veel gedronken drankjes zit, zoals in appelsap en ijsthee? Je leest het hier.  

Oppassen met suikerrijke dranken

Door het drinken van drankjes met veel suiker, zoals chocolademelk of cola, krijg je ongemerkt veel suiker en dus calorieën binnen. Hierdoor kun je gemakkelijk in gewicht aankomen. Overgewicht en obesitas zijn belangrijke risicofactoren voor het ontstaan van kanker.

Een gezond gewicht behouden is dan ook één van de belangrijkste stappen die je kunt nemen om de kans op kanker te verkleinen. Pas daarom op met suikerrijke dranken. Lees meer over een gezond gewicht en gezond drinken voor de preventie van kanker.

Bewust genieten

Af en toe genieten van een beker warme chocolademelk kan geen kwaad, zolang dit met uitzondering is en jouw energiebalans in balans is. Zie het dan ook wel als een échte traktatie en geniet er bewust van. Kies ook liever voor de variant zonder slagroom.

In chocolademelk zit meer suiker dan in cola: FEIT 


Benieuwd naar andere feiten en fabels en ons team van experts? Kijk dan hier.