Zit er in chocolademelk meer suiker dan in cola? - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Zit er in chocolademelk meer suiker dan in cola?

Aan veel dranken wordt suiker toegevoegd. Maar hoeveel suiker zit er in chocolademelk? Is dat meer of juist minder suiker dan in cola?

Chocolademelk

Zoveel suikerklontjes zitten er in chocolademelk

In een beker chocolademelk (halfvol) van 250 ml zit ruim 30 gram suiker. Dat zijn meer dan 7,5 suikerklontjes! Dat is net iets meer dan een glas cola van 250 ml. Hierin zit namelijk 26 gram suiker, wat gelijk staat aan 6,5 suikerklontjes.

Vaak zijn we ons niet bewust dat wat we drinken ook van invloed kan zijn op ons gewicht.

Oppassen met suikerrijke dranken

Door het drinken van drankjes met veel suiker, zoals chocolademelk of cola, krijg je ongemerkt veel suiker en dus calorieën binnen. Hierdoor kun je gemakkelijk in gewicht aankomen. Overgewicht en obesitas zijn belangrijke risicofactoren voor het ontstaan van kanker.

Een gezond gewicht behouden is dan ook één van de belangrijkste stappen die je kunt nemen om de kans op kanker te verkleinen. Pas daarom op met suikerrijke dranken. Lees meer over een gezond gewicht en de preventie van kanker.

Geniet bewust

Af en toe genieten van een beker warme chocolademelk kan geen kwaad, zolang dit met uitzondering is en jouw energiebalans in balans is. Zie het dan ook wel als een échte traktatie en geniet er bewust van. Kies ook liever voor de variant zonder slagroom.

Stelling: in chocolademelk zit meer suiker dan in cola