Is thee met honing beter dan thee met suiker?

Voeg jij aan een kopje thee honing toe in plaats van suiker omdat dit gezonder is? Maar is dit wel echt zo of is het een fabel? Wij vertellen je alles wat je wilt weten!

Honing gezond?

Er wordt weleens gezegd dat honing gezonder is dan normale suiker, omdat het door bijen wordt gemaakt en dus natuurlijk is. Toch is honing niet beter (of slechter) dan normale suiker.

Honing is en blijft een vorm van suiker, net zoals kristal- of rietsuiker. In jouw lichaam worden alle suikers op dezelfde manier verwerkt, ongeacht of het nou honing of kristalsuiker is. 

Wel bevat honing per 100 gram net iets minder kilocalorieën dan normale suiker. Dit komt doordat honing ook water bevat. Het water zorgt ervoor dat honing een vloeibare vorm heeft.

Daarnaast zitten er in honing verschillende vitaminen en mineralen. Deze hoeveelheden zijn alleen zo ontzettend klein dat ze geen positieve effecten op onze gezondheid hebben. 

Met honing krijg je dus gewoon een vorm van suiker binnen. Het beste is daarom om je thee zonder honing of suiker te drinken. Lees meer over onze aanbeveling Drink gezond.

Thee met honing is beter dan thee met suiker: FABEL

Bron:
- Voedingscentrum


Benieuwd naar andere feiten en fabels en ons team van experts? Kijk dan hier