Is thee met honing beter dan thee met suiker? - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Is thee met honing beter dan thee met suiker?

Voeg jij aan een kopje thee honing toe in plaats van suiker omdat dit gezonder is? Maar is dit wel echt zo of is het een fabel? Wij vertellen je alles wat je wilt weten!

Pot met honing

Honing gezond?

Er wordt weleens gezegd dat honing gezonder is dan normale suiker, omdat het door bijen wordt gemaakt en dus natuurlijk is. Toch is honing niet beter (of slechter) dan normale suiker.

Wist je dat de meeste honing bestaat uit nectar van verschillende soorten bloemen en bloesems?

Suiker

Honing is en blijft een vorm van suiker, net zoals kristal- of rietsuiker. In jouw lichaam worden alle suikers op dezelfde manier verwerkt, ongeacht of het nou honing of kristalsuiker is.

Kilocalorieën

Wel bevat honing per 100 gram net iets minder kilocalorieën dan normale suiker. Dit komt doordat honing ook water bevat. Het water zorgt ervoor dat honing een vloeibare vorm heeft. Daarnaast zitten er in honing verschillende vitaminen en mineralen. Deze hoeveelheden zijn alleen zo ontzettend klein dat ze geen voordelen hebben voor onze gezondheid.

Drink gezond

Met honing krijg je dus gewoon een vorm van suiker binnen. Het beste is daarom om je thee zonder honing óf suiker te drinken.

Stelling: thee met honing is beter dan thee met suiker


Bron: