Kun je thuis fit blijven zonder sportschool?

Er zijn veel onduidelijkheden over wat nou echt waar is. Wekelijks ontrafelen wij een feit of fabel op basis van betrouwbare informatie.

Momenteel zit het grootste gedeelte van Nederland thuis. Helaas zijn alle sportclubs gesloten, maar dit hoeft niet te betekenen dat je helemaal niet meer kunt sporten. Ook in huis kun je namelijk actief en fit blijven. Maak kennis met jouw nieuwe fitness coach in huis: de trap, stofzuiger, tuin ... noem maar op! 

Voordelen van bewegen

Het is belangrijk om iedere dag veel te bewegen en niet te lang achter elkaar te zitten. Voldoende bewegen helpt je om gezond te blijven, het verkleint je kans op kanker en zorgt voor een gezond gewicht. Ook is bewegen goed voor je weerstand! 

Beweegadvies

Wij raden aan om elke dag ten minste 30 minuten te bewegen. Je hoeft dit echter niet in een keer achter elkaar te doen. 10 minuten stofzuigen, een aantal keer de trap op en af en toe even tuinieren: het telt allemaal mee. Wist je dat je ook heel gemakkelijk krachtoefeningen kunt doen met flesjes water? Maak creatief gebruik van de hulpmiddelen in jouw huis!

Calorieën verbranden

Door 11 minuten trap te lopen verbrand je maar liefst 100 kilocalorieën (dit geldt voor iemand die 70 kg weegt). 100 kilocalorieën staat gelijk aan 2 chocolate chip cookies. Maak dus gebruik van je nieuwe fitness coach in huis! Benieuwd hoeveel kilocalorieën jij verbrandt door te bewegen? Bereken het met onze handige tool!

Je kunt thuis fit blijven zonder sportschool: FEIT


Benieuwd naar andere feiten en fabels en ons team van experts? Kijk dan hier