Kun je thuis fit blijven zonder sportschool? - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Kun je thuis fit blijven zonder sportschool?

Kun je even de deur niet uit? Geen probleem. Ook in huis kun je namelijk actief en fit blijven. Maak kennis met jouw nieuwe fitness coach in huis: de trap, stofzuiger, tuin … noem maar op!

Sportende dame met twee waterflesjes in haar handen als gewichtjes.

Voordelen van bewegen

Het is belangrijk om iedere dag veel te bewegen en niet te lang achter elkaar te zitten. Voldoende bewegen helpt je om gezond te blijven, het verkleint je kans op kanker en zorgt voor een gezond gewicht. Ook is bewegen goed voor je weerstand!

Heb je geen gewichtjes in huis? Gebruik flesjes water of blikken groente om krachtoefeningen te doen!

Beweegadvies

Wij raden je aan om elke dag ten minste 30 minuten te bewegen. Je hoeft dit echter niet in een keer achter elkaar te doen. 10 minuten stofzuigen, een aantal keer de trap op en af en toe even tuinieren: het telt allemaal mee. Wist je dat je ook heel gemakkelijk krachtoefeningen kunt doen met flesjes water? Maak creatief gebruik van de hulpmiddelen in jouw huis!

Calorieën verbranden

Door 11 minuten trap te lopen verbrand je maar liefst 100 kilocalorieën (dit geldt voor iemand die 70 kg weegt). 100 kilocalorieën staat gelijk aan 2 chocolate chip koekjes. Maak dus gebruik van je nieuwe fitness coach in huis!

Stelling: je kunt thuis fit blijven zonder sportschool