Beschermen superfoods tegen kanker?

Er zijn veel onduidelijkheden over wat nou echt gezond is. Wekelijks ontrafelen wij een feit of fabel op basis van betrouwbare informatie.

Superfoods
‘Superfoods’: een echte hype. Voedingsmiddelen die bijvoorbeeld als ‘superfood’ worden bestempeld zijn exotische producten zoals gojibessen, hennepzaad en quinoa. 

Van deze ‘superfoods’ wordt gezegd dat zij uitzonderlijk rijk zijn aan goede voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en antioxidanten. Daarbij wordt ook veelvuldig beweerd dat ‘superfoods’ een positieve bijdrage aan de gezondheid zouden leveren. 

Pas op
Zowel het Voedingscentrum als de Consumentenbond waarschuwen voor deze gezondheidsclaims aangezien deze niet wetenschappelijk zijn onderbouwd. Verder bevatten de exotische producten, die doorgaan relatief duur zijn, veel minder vitaminen en mineralen dan de producent/fabrikant/verkopers ons willen doen geloven.

Wij benadrukken dat er geen wetenschappelijk bewijs is dat de ‘superfoods’ de kans op het krijgen van kanker verlagen. Een gevarieerd eetpatroon in combinatie met een gezond gewicht en beweging is de beste manier om de kans op kanker te verkleinen. Lees meer over onze aanbevelingen

Superfoods beschermen tegen kanker: FABEL


Benieuwd naar andere feiten en fabels en ons team van experts? Kijk dan hier