Zit vitamine C het meest in sinaasappels? - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Zit vitamine C het meest in sinaasappels?

Sinaasappels bevatten veel gezonde voedingsstoffen. Bij vitamine C denk je vaak aan deze oranje lekkernijen. Maar zit vitamine C het meest in sinaasappels?

sinaasappel

De Vitamine C-kampioen: paprika

Bij vitamine C denk je snel aan sinaasappels, maar deze vitamine zit niet het meest in deze vrucht. Een paprika bevat bijna drie keer zoveel vitamine C dan een sinaasappel.

Wat doet vitamine C?

Alle soorten fruit en groente bevatten vitamine C. Spruitjes, zwarte bessen, kiwi’s, rode paprika’s en ook koolsoorten, zoals boerenkool, bevatten allemaal veel vitamine C. Uiteraard ook sinaasappels.

Vitamine C is een antioxidant die het lichaam beschermt tegen beschadigingen van lichaamscellen. Zo is deze vitamine onder andere belangrijk voor een goede weerstand en voor de opname van ijzer. De ADH (Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid) voor een volwassen persoon is 70 mg per dag.

Wist je dat als je gezond eet je voldoende vitamine C binnenkrijgt? Extra vitamine C slikken hoeft niet.

Verschillende groente en fruit eten

Elk soort fruit en groente bevat een unieke combinatie van gezonde voedingsstoffen, die kunnen beschermen tegen kanker en andere ziekten. Ons advies is daarom om zo veel mogelijk verschillende soorten fruit en groente te eten. Lees meer over onze aanbeveling Eet gezond.

Stelling: vitamine C zit het meest in sinaasappels