Bevat volle yoghurt minder calorieën dan magere vruchtenyoghurt? - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Bevat volle yoghurt minder calorieën dan magere vruchtenyoghurt?

Wat weet jij over de termen mager, halfvol of vol? Lees hier over volle yoghurt en magere vruchtenyoghurt.

yoghurt

 

Mager, halfvol of vol

In magere vruchtenyoghurt zitten veel toegevoegde suikers (met uitzondering van varianten zonder toegevoegde suikers). Daardoor bevat magere vruchtenyoghurt juist meer calorieën in vergelijking met volle yoghurt.

Laat je dus niet verleiden door de termen ‘mager’, ‘halfvol’ of ‘vol’. Dit zegt alleen iets over hoe vet de yoghurt is en niet hoeveel calorieën het bevat.

In vruchtenyoghurt zitten veel toegevoegde suikers. Wist je dat suikers behoren tot de koolhydraten en 4 kcal leveren per gram?

Ga voor gezonder

Omdat in volle yoghurt veel calorieën zit, raden wij aan om te kiezen voor magere yoghurt zonder toegevoegde suikers. Door minder calorieën binnen te krijgen, behoud je makkelijker een gezond gewicht en verklein je de kans op kanker.

Een portie magere vruchtenyoghurt bevat 107 kilocalorieën en een portie magere yoghurt (zonder toegevoegde suikers) 56 kilocalorieën. Dat is maar liefst een verschil van 3 suikerklontjes! Probeer vruchtenyoghurt eens te vervangen voor magere yoghurt en voeg zelf vers fruit toe. Dat is lekkerder én gezonder!

Niet alleen in vruchtenyoghurt zitten verborgen suikers. Ook in dranken zitten vaak verborgen suikerklontjes.

Stelling: volle yoghurt bevat minder calorieën dan magere vruchtenyoghurt (met toegevoegde suikers)