Vers fruit, fruit uit blik, fruit uit pot of fruit uit de diepvries … De keuze is reuze maar welke variant kun je het beste kiezen of maakt dit niet uit?
Zowel fruit uit blik, fruit uit pot en fruit uit de diepvries bevatten ongeveer dezelfde hoeveelheid voedingsstoffen als vers fruit. Toch is het opletten met fruit uit blik en fruit uit pot, deze zijn namelijk te koop in de varianten ‘op siroop’ en ‘op sap’.
Fruit op siroop zit in een combinatie van water en suiker. Hierdoor wordt er dus suiker aan het fruit toegevoegd met als gevolg dat de suiker door het fruit wordt opgenomen. Daardoor is fruit op siroop minder gezond.
Fruit op sap is fruit in (eigen) sap. Dit sap bevat minder suiker dan siroop, daardoor neemt het fruit minder suiker op. Fruit op sap uit blik of pot kun je het beste laten uitlekken, dit maakt het een gezondere keuze.
Fruit bevat belangrijke voedingsstoffen, zoals vezels, vitaminen en mineralen. Elke fruitsoort bevat zijn eigen unieke combinatie van voedingsstoffen. Varieer daarom zoveel mogelijk met fruitsoorten. Het beste kun je kiezen voor vers fruit of voor fruit uit de diepvries.