Is suiker uit fruit gezonder dan suiker uit snoep?

Er zijn veel onduidelijkheden over wat nou echt gezond is. Wekelijks ontrafelen wij een feit of fabel op basis van betrouwbare informatie.

In heel veel verschillende producten zit suiker. Bij sommige producten is het suiker van nature aanwezig, zoals bij fruit en groente, maar aan de meeste producten wordt suiker toegevoegd. Denk aan snoep, koek en frisdrank, maar bijvoorbeeld ook aan sauzen en soepen. 

Suiker in ons lichaam

In ons lichaam wordt geen onderscheid gemaakt tussen suikers die van nature aanwezig zijn en toegevoegde suikers. Alle soorten suikers, dus ook suiker uit fruit, worden in ons lichaam op dezelfde manier verwerkt en leveren evenveel kilocalorieën in de vorm van energie.

Fruit toch een gezondere keuze

Een voordeel van fruit is natuurlijk wel dat er naast suiker ook allerlei gezonde voedingsstoffen in zitten zoals vitaminen, mineralen en vezels. Dat maakt een stuk fruit met misschien evenveel kilocalorieën en suiker als een klein snoepje toch een veel gezondere keuze.

Wil je meer weten over fruit? Lees dan dit artikel.

Suiker uit fruit is gezonder dan suiker uit snoep: FABEL, maar fruit bevat veel gezonde voedingsstoffen waardoor het een gezonde keuze is  


Benieuwd naar andere feiten en fabels en ons team van experts? Kijk dan hier