Is groente uit blik even gezond als verse groente?

Er zijn veel onduidelijkheden over wat nou echt waar is. Wekelijks ontrafelen wij een feit of fabel op basis van betrouwbare informatie.

In de supermarkt kun je groente vers, voorgesneden, ingevroren, in blik of in pot kopen. Groenten zijn gezond, daar is geen twijfel over mogelijk. Ze bevatten veel goede voedingsstoffen en maar weinig kilocalorieën. Maar maakt het uit welke variant je kiest?

Het maakt in principe niet uit of je verse groente of groente uit blik, pot of uit de diepvries eet. Groente uit blik, pot en diepvries bevatten namelijk dezelfde voedingsstoffen als verse groente. Let wel op: er kan aan groente in blik of pot suiker en/of zout zijn toegevoegd. Kijk daarom altijd goed op het etiket. 

Voor de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) 250 gram groente is het dus geen probleem om groente uit blik of pot te eten, zolang er maar geen suiker en/of zout aan is toegevoegd.

Varieer daarnaast ook met de soort groente die je eet. Elke soort groente bevat namelijk een unieke combinatie van voedingsstoffen, die kunnen beschermen tegen kanker en andere ziekten. Lees hier meer over onze aanbeveling Eet gezond.

Groente uit blik is even gezond als verse groente: FEIT, maar let op toegevoegd suiker en/of zout


Benieuwd naar andere feiten en fabels en ons team van experts? Kijk dan hier