Is gezond uit eten gaan onmogelijk?

Er zijn veel onduidelijkheden over wat nou echt waar is. Wekelijks ontrafelen wij een feit of fabel op basis van betrouwbare informatie.

Uit eten gaan is voor de meesten heel normaal geworden. We eten tegenwoordig makkelijk, snel en vooral lekker. In veel restaurants worden de porties in ruime hoeveelheden geserveerd. Bovendien zijn ze vaak calorierijk, vet en zout. Toch is het ook in een restaurant mogelijk om een gezonde keuze te maken.

Kies een gerecht met groente. Zit er geen groente bij? Bestel dit er eventueel los bij of kies als bijgerecht een salade. En, als je de optie hebt, kies dan liever voor de volkoren variant. 

Daarnaast kun je beter kiezen voor gekookte of gepofte aardappelen dan voor frietjes of gebakken aardappels. Probeer ook (vette) sausjes te beperken, hier krijg je namelijk ongemerkt veel kilocalorieën mee binnen. 

Ook is het verstandig om te kiezen voor vis of kip in plaats van (te) veel rood vlees

Als dessert is het verleidelijk om voor een cheesecake te kiezen, maar bestel liever yoghurt- of sorbetijs. Hiermee bespaar je een hoop kilocalorieën. Vaak staan er ook desserts met vers fruit op het menu.

Zijn de porties te groot? Deel dan de gerechten! Of kies bijvoorbeeld twee voorgerechten in plaats van een voor- én hoofdgerecht. 

Gezond uit eten gaan is onmogelijk: FABEL


Benieuwd naar andere feiten en fabels en ons team van experts? Kijk dan hier