Kanker door goudbruin bereid eten? - WKOF

Kanker door goudbruin bereid eten?


Logo Voedingenkankerinfo.nl


Nee, er is onvoldoende bewijs dat bruiningsproducten (lees hieronder wat dat zijn) het risico op het krijgen van kanker vergroten. Met gevarieerde voeding kun je de inname van bruiningsproducten beperken.

Ons advies

Om de kans op kanker te verkleinen zijn de algemene voedingsadviezen belangrijk. Het gaat dan bijvoorbeeld over gevarieerd eten, volkoren producten kiezen en voldoende groenten en fruit eten. Daarnaast is er de aanbeveling om voedingsmiddelen niet onnodig lang te verhitten en te donker te bakken.

Wat zijn bruiningsproducten?

Bruiningsproducten worden ook wel AGE’s genoemd.

De afkorting AGE staat voor Advanced Glycation End products.

Het gehalte AGE’s in een product kan door verhitting verhoogd worden. Dit geeft tijdens het koken een (goud)bruine kleur aan producten. Denk hierbij aan de bruine kleur van vlees.


Een samenwerking tussen