Hoe kan ik afvallen na de behandeling? - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Hoe kan ik afvallen na de behandeling?


Logo Voedingenkankerinfo.nl


Om verantwoord af te vallen is het belangrijk om meer te bewegen en minder calorieën binnen te krijgen. Op deze manier verbruikt je lichaam meer energie dan het binnenkrijgt. Je lichaam zal dan op zoek gaan naar andere vormen van brandstof. Zo gaat je lichaam vet verbranden.

Ons advies

Raadpleeg een diëtist en een fysiotherapeut om je te helpen bij het afvallen. Eet minder en/of anders en beweeg meer zodat je meer energie verbruikt dan je inneemt. Zorg voor voldoende eiwitten in je voeding en kies een vorm van beweging die goed bij je past.

Diëtist helpt bij aanpassen voeding

Het kan lastig zijn om minder of anders te gaan eten. Vraag daarom begeleiding van een diëtist. Een diëtist kan je adviseren over hoe je op verantwoorde wijze je voeding kunt aanpassen. Op die manier kun je je inname van calorieën verlagen en toch voldoende goede voedingsstoffen binnenkrijgen.

Je arts kan je doorverwijzen naar een diëtist. Een lijst van diëtisten vind je hier. Overleg met de diëtist als je een bepaald dieet wilt volgen, zoals een koolhydraatarm dieet. Niet alle diëten zijn geschikt als je aan het herstellen bent van de behandelingen of nog behandelingen ondergaat.


Een samenwerking tussen