Experts in smaak
Verandering van smaak bij kanker is een veelvoorkomend probleem. Experts slaan de handen ineen om hier iets aan te doen. Want smaak is belangrijk om goed te eten en om hiervan te genieten.
DIËTIST- SPECIALIST ONCOLOGIE
De ervaring van Kelly
Kelly Silverio Alonso-Duin helpt mensen met smaakveranderingen bij kanker. Zij heeft samen met het Wereld Kanker Onderzoek Fonds het Smaak Kompas ontwikkeld.
ONDERZOEKER
Dr. ir. Irene IJpma
Irene vertelt over haar werk rondom smaak en smaakproblemen bij kanker.
KOK
Maurice Saive
Maurice vertelt dat het belangrijk is om samen te werken aan smaaksturing.
KOK
Linda Schreefel
Linda vertelt hoe zij smaaksturing toepast in haar werk in het Emma Kinderziekenhuis van Amsterdam UMC.
KOK
Bauke Dooper
Bauke vertelt dat smaakveranderingen heel persoonlijk zijn, en dat je moet onderzoeken wat jou wel smaakt.
KOK
Eric-Jan Wissink
Eric-Jan – ook bekend als ‘de Smaakman’ – vertelt hoe je geur, prikkeling en smaak aan het eten kunt toevoegen.