Is het bloedgroepdieet goed om te volgen als ik kanker heb gehad? - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Is het bloedgroepdieet goed om te volgen als ik kanker heb gehad?


Logo Voedingenkankerinfo.nl


Nee, er is geen onderzoek gedaan naar het bloedgroepdieet bij kanker. Daarnaast is er geen bewijs dat een specifiek dieet voor een bepaalde bloedgroep beter zou zijn.

Ons advies

Er is geen onderzoek gedaan naar het bloedgroepdieet tijdens kanker. We raden aan om tijdens de behandeling van kanker te kiezen voor een eetpatroon met voldoende energie (calorieën), eiwitten en overige voedingsstoffen. Dit is belangrijk om de behandeling zo goed mogelijk te kunnen doorstaan, goed te herstellen en zo fit mogelijk te blijven.

Wat is het bloedgroepdieet?

Het bloedgroepdieet is een dieet waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen de vier bloedgroepen: A, B, AB en O. Voor elke bloedgroep is een dieet opgesteld, met daarbij een beweegadvies.

Het bloedgroepdieet is bedacht door dr. D’Adamo, een natuurgeneeskundige arts uit de Verenigde Staten. Dr. D’Adamo is van mening dat mensen met verschillende bloedgroepen van elkaar verschillen in de werking van de spijsvertering. Ook hun weerstand zou van elkaar verschillen.

Het idee achter dit dieet is dat mensen met verschillende bloedgroepen specifieke voedings- en beweegbehoeften hebben. Zo mogen mensen met de ene bloedgroep wel vlees maar geen zuivel, terwijl het voor een andere groep andersom is.


Een samenwerking tussen