Wat als ik te moe ben om te koken? - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Wat als ik te moe ben om te koken?


Logo Voedingenkankerinfo.nl


Als je te moe bent om te koken zijn er andere manieren om toch gezonde maaltijden te kunnen eten. In dit artikelen delen wij onze tips.

Kant-en-klaar maaltijden

In plaats van zelfgemaakte maaltijden kun je kiezen voor kant-en-klaarmaaltijden. Deze vind je in de koeling of diepvries van de supermarkt. Er zijn verschillende soorten te koop, van maaltijdsalades tot stoommaaltijden en maaltijdsoepen. Ook kun je bij de slager of traiteur vaak kant-en-klaar maaltijden kopen.

Als je een langere tijd kant-en-klaar maaltijden nodig hebt, is het goed om te letten op de samenstelling. Je kunt het best kiezen voor een maaltijd waar minimaal 150 gram groente in zit, 25 gram eiwit en maximaal 2 gram zout. Deze informatie vind je op het etiket. Voor voldoende vezels kun je een maaltijd met volkorenpasta of zilvervliesrijst nemen.

Ingevroren maaltijden

Ingevroren maaltijden kun je tot 3 maanden in de vriezer bewaren. Je kunt op die manier een voorraadje aanleggen. Misschien zijn er mensen in je omgeving, zoals familie, vrienden of buren die af en toe een maaltijd kunnen koken. Als je weet dat er een zware periode aankomt, kun je van tevoren wat maaltijden in grotere hoeveelheden (laten) maken en invriezen.

Maaltijdservice

Een maaltijdservice is een bedrijf dat maaltijden bij je thuisbrengt. Dit kunnen gekoelde of diepvriesmaaltijden zijn die je zelf opwarmt, of warme maaltijden die je direct kunt opeten. Bij sommigen kun je ook dieetwensen aangeven, zoals gepureerd of gemalen. We hebben een aantal organisaties voor je verzameld:


Een samenwerking tussen