Recept - Melanzane alla parmigiana - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Melanzane alla parmigiana

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
melanzane alla parmigiana

Een Italiaanse klassieker, buon appetito!

20 minuten

2 porties

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Plakjes aubergine met tomaat en kaas, het zijn eigenlijk een soort mini pizza’s, maar dan gezonder!

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Plakjes aubergine met tomaat en kaas, het zijn eigenlijk een soort mini pizza’s, maar dan gezonder!

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1 ui
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 50 gram mozzarella
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zwarte peper en zout naar smaak

CALORIEËN: 320

VET: 14 gram

VEZELS: 6 gram

EIWIT: 23 gram

KOOLHYDRATEN: 11 gram

Bereidingswijze

  1. Snijd de aubergine in plakken (ongeveer 8 á 10 stuks) en leg deze op keukenpapier. Bestrooi met een snufje zout en laat 30 minuten liggen.
  2. Verwarm de oven voor op 150 °C.
  3. Snijd de ui in ringen en pers de knoflook uit. Zet een bakpan op het vuur met de olijfolie en fruit hierin de knoflook en de ui.
  4. Voeg de tomatenpuree, de Italiaanse kruiden en peper toe. Laat het geheel even pruttelen en verdeel dan de saus over de plakken aubergine.
  5. Beleg de plakken aubergine met de mozzarella en de Parmezaanse kaas en bak ze in 15 minuten af in de oven.

Tip!

Lekker met een paar stukjes volkoren stokbrood.


Samen gezonder leven

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker