Een heerlijk vegetarisch alternatief voor een broodje hamburger
20 minuten
2 porties
Recept van:
Wereld Kanker Onderzoek Fonds
| Team Gezondheidsvoorlichting
De burger bevat veel vezels waardoor je lang een verzadigd gevoel hebt.
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Wereld Kanker Onderzoek Fonds
| Team Gezondheidsvoorlichting
De burger bevat veel vezels waardoor je lang een verzadigd gevoel hebt.
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
5 beoordeling(en)
Laden...
Ingrediënten
Voor de burgers:
400 gram kidneybonen uit blik
250 gram mais uit blik
1 sneetje volkorenbrood
1 ei
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel fijngesneden koriander
Zwarte peper naar smaak
Voor de broodjes:
2 volkorenbroodjes
1 tomaat, in plakjes gesneden
2 blaadjes sla
2 eetlepels chilisaus
CALORIEËN: 578
VET: 12 gram
VEZELS: 27,8 gram
EIWIT: 29,4 gram
KOOLHYDRATEN: 74,2 gram
Bereidingswijze
Laat de kidneybonen en mais uitlekken.
Vermaal de bonen tot een grove puree met een vork of in een blender. Doe de bonen daarna in een kom.
Meng de mais, koriander en peper door de bonen.
Verwijder de korstjes van het sneetje brood, verkruimel het brood en voeg deze samen met de eierdooier toe aan het bonenmengsel. Meng dit met je handen goed door elkaar en vorm twee burgers.
Verhit de olie in een grillpan of koekenpan en bak de burgers hierin totdat ze helemaal verhit zijn.
Snijd de broodjes open en leg op elk broodje een blaadje sla. Schep de burgers erop en verdeel over elke burger een eetlepel chilisaus. Leg daarop wat plakjes tomaat, vouw het broodje dicht en serveer.
Tip!
Probeer eens met guacamole erbij.
Samen gezonder leven
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker