Recept - Pittige bonenburger - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Pittige bonenburger

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)

Een heerlijk vegetarisch alternatief voor een broodje hamburger

20 minuten

2 porties

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

De burger bevat veel vezels waardoor je lang een verzadigd gevoel hebt.

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

De burger bevat veel vezels waardoor je lang een verzadigd gevoel hebt.

Ingrediënten

Voor de burgers:

  • 400 gram kidneybonen uit blik
  • 250 gram mais uit blik
  • 1 ei
  • 1 sneetje volkorenbrood
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel fijngesneden koriander
  • Zwarte peper naar smaak

Voor het broodje:

  • 2 volkorenbroodjes
  • 2 blaadjes sla
  • 2 eetlepels chilisaus
  • 1 tomaat, in plakjes gesneden

CALORIEËN: 578

VET: 12 gram

VEZELS: 27,8 gram

EIWIT: 29,4 gram

KOOLHYDRATEN: 74,2 gram

Bereidingswijze

  1. Laat de kidneybonen en mais uitlekken.
  2. Vermaal de bonen tot een grove puree met een vork of in de blender. Doe de bonen daarna in een kom.
  3. Meng de mais, koriander en peper door de bonen.
  4. Verwijder de korstjes van 1 sneetje brood, verkruimel het brood en voeg deze samen met de eierdooier toe aan het bonenmengsel. Meng dit met je handen goed door elkaar en vorm twee burgers.
  5. Verhit de olie in een grillpan of koekenpan en bak de burgers hierin totdat ze helemaal verhit zijn.
  6. Snijd de broodjes open en leg op elk broodje een blaadje sla. Schep de burgers erop en verdeel over elke burger een eetlepel chilisaus. Leg daarop wat plakjes tomaat, vouw het broodje dicht en serveer.

Tip!

Probeer eens met guacamole erbij.


Samen gezonder leven

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker