Recept van:
Wereld Kanker Onderzoek Fonds
| Team Gezondheidsvoorlichting
Caprese salade, ook wel Insalata Caprese, is een typisch Italiaans gerecht. Heerlijk met verse kruiden en pijnboompitjes.
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Wereld Kanker Onderzoek Fonds
| Team Gezondheidsvoorlichting
Caprese salade, ook wel Insalata Caprese, is een typisch Italiaans gerecht. Heerlijk met verse kruiden en pijnboompitjes.
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
200 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
115 gram volkoren farfalle pasta
65 gram mini mozzarella bolletjes
40 gram rucola
15 gram pijnboompitjes
Anderhalve eetlepel olijfolie (extra vierge)
Italiaanse kruiden naar smaak
Verse basilicum naar smaak
CALORIEËN: 430
VET: 19,7 gram
VEZELS: 6,3 gram
EIWIT: 17 gram
KOOLHYDRATEN: 43,2 gram
Bereidingswijze
Breng water aan de kook voor de pasta. Kook de farfalle volgens de verpakking in ongeveer 8-10 minuten gaar. Giet daarna het water af en spoel de pasta koud na. Laat de pasta verder afkoelen.
Rooster de pijnboompitjes goudbruin op laag vuur in een droge koekenpan. Schud de pan regelmatig om te voorkomen dat de pijnboompitjes aanbranden. Laat daarna afkoelen.
Voeg in een ruime kom de farfalle, geroosterde pijnboompitjes, cherrytomaatjes, mini mozzarella bolletjes en rucola toe. Meng alles goed door elkaar.
Meng de olijfolie en de Italiaanse kruiden in een klein kommetje door elkaar.
Verdeel de dressing over de pastasalade en garneer met verse basilicum.
Tip!
Ook lekker als bijgerecht bij de barbecue!
Samen gezonder leven
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker