Recept - Caprese pastasalade - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Caprese pastasalade

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)

Dankzij de pasta extra vullend

20 minuten

2 porties

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Caprese salade, ook wel Insalata Caprese, is een typisch Italiaans gerecht. Heerlijk met verse kruiden en pijnboompitjes.

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Caprese salade, ook wel Insalata Caprese, is een typisch Italiaans gerecht. Heerlijk met verse kruiden en pijnboompitjes.

Ingrediënten

  • 200 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 115 gram volkoren farfalle pasta
  • 65 gram mini mozzarella bolletjes
  • 40 gram rucola
  • 15 gram pijnboompitjes
  • Anderhalve eetlepel olijfolie (extra vierge)
  • Italiaanse kruiden naar smaak
  • Verse basilicum naar smaak

CALORIEËN: 430

VET: 19,7 gram

VEZELS: 6,3 gram

EIWIT: 17 gram

KOOLHYDRATEN: 43,2 gram

Bereidingswijze

  1. Breng water aan de kook voor de pasta. Kook de farfalle volgens de verpakking in ongeveer 8-10 minuten gaar. Giet daarna het water af en spoel de pasta koud na. Laat de pasta verder afkoelen.
  2. Rooster de pijnboompitjes goudbruin op laag vuur in een droge koekenpan. Schud de pan regelmatig om te voorkomen dat de pijnboompitjes aanbranden. Laat daarna afkoelen.
  3. Voeg in een ruime kom de farfalle, geroosterde pijnboompitjes, cherrytomaatjes, mini mozzarella bolletjes en rucola toe. Meng alles goed door elkaar.
  4. Meng de olijfolie en de Italiaanse kruiden in een klein kommetje door elkaar.
  5. Verdeel de dressing over de pastasalade en garneer met verse basilicum.

Tip!

Ook lekker als bijgerecht bij de barbecue!


Samen gezonder leven

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker