Tips om gezonder te bakken - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Tips om gezonder te bakken

Handen kneden deeg

Elke dag taart? Nee. Zelfs als je gezonder bakt, moet je niet elke dag taart of koekjes eten.

Een gezondere draai

Taart, cupcakes en koekjes. Altijd heerlijk. Te veel en te vaak ervan eten is helaas niet gezond, want zo kunnen we zwaarder worden. Maar mogen we dan nooit genieten van lekkernijen? Geen paniek! Met onze tips geef je een gezondere draai aan traktaties.

Vervang suiker

  • Voeg minder suiker toe dan in het recept staat.
  • Vervang de suiker door ongezoete appelmoes.
  • Gebruik banaan in plaats van suiker om je gebak zoet te maken. Je gebak wordt zo ook smeuïg!
  • Gebruik dadels in plaats van suiker.

Vervang roomboter

  • Gebruik margarine in plaats van roomboter.
  • Vervang roomboter met appelmoes.
  • Vervang een deel van de roomboter door yoghurt of kwark.

Ga voor meer vezels

  • Gebruik volkorenmeel in plaats van tarwemeel
  • Voeg havermout toe aan het beslag voor extra vezels.

Af en toe is een traktatie nog lekkerder dan als je het elke dag zou eten!