Terug naar routine!

De zomer is weer bijna voorbij en we komen weer wat meer in de dagelijkse routine. Gezonde gewoontes kunnen er dan ineens weer bij inschieten. Wij helpen je om fit te blijven, ook met een druk schema!

Voorbereiden lunch

Het kan tijd schelen in de ochtend als je de lunch al de avond ervoor of in het weekend klaarmaakt. Maak eens een wat meer avondeten en verdeel het eten over bakjes. Je kunt hierbij wat kleinere porties maken dan wat je tijdens je avondmaaltijd eet. Je kan je maaltijd invriezen of in de koelkast leggen en je lunch voor de volgende dag is klaar!

Liever een broodmaaltijd in de middag?

Maak dan je broodtrommel de avond van tevoren klaar en leg deze in de koelkast. Kies voor gezond broodbeleg zoals hummus, verse notenpasta, avocado, ei of 30+ kaas. Doe er ook wat stukjes komkommer of cherrytomaatjes bij. Dan heb je ook gelijk wat groente binnengekregen! Wil je weten hoe je een gezonde broodtrommel vult? Kijk dan hier.

Boodschappen

Doe je boodschappen als het kan één keer per week. Dit scheelt tijd door de weeks. Het is goed om boodschappen te doen met een gevulde maag en aan het begin van de dag. Wanneer je boodschappen doet op lege maag, ben je sneller geneigd ongezonde producten te kopen.

Beweging

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, blijf actief! Probeer van beweging ook routine te maken. Neem bijvoorbeeld ‘s ochtends de fiets, of ga een rondje wandelen tijdens de lunchpauze. Ben je gebonden aan het reizen met de auto of trein? Parkeer dan eens wat verder weg of stap een halte eerder uit. Dit zijn makkelijke manieren om wat meer te bewegen!

Slapen

Slaap jij genoeg? Probeer elke avond rond dezelfde tijd naar bed te gaan en sta elke ochtend rond dezelfde tijd op. Gemiddeld hebben we zo’n 7 à 9 uren slaap per nacht nodig. Wanneer je voldoende hebt geslapen, sta je energieker op en kom je de dag makkelijker door.

Ontspan!

De dag kan soms voorbijvliegen en het contrast is meestal groot na de relaxte vakantieperiode. Probeer ook voldoende ontspanningsmomenten in te plannen zodat je weer op adem kan komen. Ontspanning is voor iedereen anders. Je kunt denken aan het lezen van een boek, het maken van een wandeling in de buitenlucht of een fijn gesprek met een vriend of vriendin. Doe wat voor jou het beste werkt.


Bronnen: