Rapport over voeding, leefstijl en kanker - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Rapport over voeding, leefstijl en kanker

Ons rapport Diet, Nutrition, Physical Activity and Cancer: a Global Perspective is de grootste bron van betrouwbare kennis over voeding, leefstijl en kanker.

Derde expertrapport WKOF

Het derde expertrapport

In 2018 heeft het Wereld Kanker Onderzoek Fonds samen met het internationale WCRF netwerk het rapport Diet, Nutrition, Physical Activity and Cancer: a Global Perspective uitgebracht. Dit rapport bundelt meer dan 10 jaar onderzoek naar voeding, leefstijl en kanker. Het is het grootste onderzoek ooit in dit vakgebied.

Waarom het rapport zo belangrijk is

Het rapport omvat de meest uitgebreide analyse wereldwijd naar de rol van voeding, voedingspatroon, lichaamsbeweging en lichaamsgewicht en kanker. Het bouwt voort op onze eerste twee rapporten uit 1997 en 2007 en geeft de laatste stand van de wetenschap weer.

Dankzij het rapport, kan het Wereld Kanker Onderzoek Fonds adviezen geven waarmee iedereen gezonde keuzes kan maken in voeding en leefstijl. Onze 10 aanbevelingen voor minder kans op kanker zijn gebaseerd op het rapport.

Nieuwe ontwikkelingen volgen

Met ons CUP Global Cancer Update Programme blijven wij onderzoeken uit de hele wereld analyseren. Dat is belangrijk om wat we weten over voeding en leefstijl in relatie tot kanker actueel te houden. Zo kan het Wereld Kanker Onderzoek Fonds met goede voorlichting  iedereen een kans geven tegen kanker.

Het rapport lezen

Het rapport telt 12.000 pagina’s. Daarom kunnen wij het niet volledig afdrukken. Maar je leest het hele rapport online.

Meer weten?

Heb je een vraag over het rapport? Stel het gerust, wij informeren je graag.