Onderzoek dat wij financieren

Het Wereld Kanker Onderzoek fonds is al meer dan 25 jaar gespecialiseerd in onderzoek naar voeding en leefstijl in relatie tot kanker.

Sinds onze oprichting in 1994 maken wij onderzoek naar voeding en leefstijl in relatie tot kanker mogelijk. Wij werken continu aan kennis die nodig is voor de preventie en overleving van kanker.

Onze specialisatie: voeding, leefstijl en kanker

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is gespecialiseerd in de volgende thema's:

  • Voeding (en voedingspatronen)
  • Lichaamsbeweging
  • Lichaamsgewicht

Wij willen steeds meer ontdekken over hoe kanker zich ontwikkelt en hoe we de kans erop kunnen verkleinen. Deze kennis is nodig voor de preventie van de gevallen van kanker die te voorkomen zijn.

Ook richt het Wereld Kanker Onderzoek Fonds zich op de rol van voeding en leefstijl tijdens en na kanker. Deze kennis is nodig voor het helpen verbeteren van de overlevingskansen en de kwaliteit van leven.

Financiering van wetenschappelijk onderzoek

Het Wereld Kanker Onderzoek Onderzoek Fonds kent elk jaar financiering toe aan nieuwe onderzoeksprojecten. Dit gebeurt middels een aantal beursprogramma's voor onderzoek. Hieronder kun je lezen aan welke onderzoeksprojecten financiering is toegekend in recente jaren.

Lees meer in database van onderzoeksprojecten

Op de website van WCRF International kun je in een speciale database meer informatie vinden over de onderzoeksprojecten die tot nu toe door het Wereld Kanker Onderzoek Fonds en andere kankerfondsen in ons netwerk zijn gefinancierd.