Zelf hummus maken

Hummus wordt onder andere gemaakt van kikkererwten. Tegenwoordig zijn er steeds meer varianten te koop, maar wist je dat je ook heel makkelijk zelf hummus kunt maken? Wij delen het basisrecept en een aantal varianten met je!

Het basisrecept voor hummus

De ingrediënten van het basisrecept voor hummus zijn: kikkererwten, tahin (sesampasta), knoflook, citroensap en zwarte peper.
Aan dit basisrecept kun je uiteraard allerlei ingrediënten toevoegen om de hummus nog lekkerder te maken.

Hieronder delen wij het recept voor een van onze favoriete hummus met jou!

Geroosterde paprika hummus

Voor 12 personen | Bevat 60 kcal p.p. | Bereidingstijd: 10 min.

Ingrediënten

  • 100 gram geroosterde rode paprika, grofgesneden 

  • 400 gram kikkererwten, afgespoeld 

  • 25 gram tahin (sesampasta) 

  • 1 teentje knoflook, fijngesneden 

  • 2 theelepels citroensap 

  • 0,5 theelepel kurkuma 

  • vers gemalen zwarte peper 


Bereidingswijze

  1. Doe alle ingrediënten behalve de zwarte peper bij elkaar in een kom en pureer tot een glad mengsel.
  2. Breng op smaak met vers gemalen zwarte peper. Lekker om (volkoren) naanbrood of pitabrood in te dippen. Ook heerlijk in combinatie met groenten!

Inspiratie

Maak ook eens een keer hummus met pompoen en zoete aardappel. Om de hummus wat extra pit te geven kun je wat kerrie- en chilipoeder gebruiken. En wat dacht je van een prachtige roze bietenhummus? Mooi om te zien, gezond en heerlijk zoet van smaak! Tot slot is hummus met wortel ook een van onze favo’s, heerlijk met wat komijnpoeder.

De smaak in de keuken te pakken? Probeer ook eens zelf granola te maken! Eenvoudig en super lekker.