Gezondere filmavond

Of het nu om Stranger Things, How I met your father of een interessante documentaire gaat, een avondje streamen op de bank is lekker ontspannend. Snacken is daarbij bijna niet te weerstaan. Geen paniek, wij hebben tips voor je!

Blijven bewegen

Te vaak en te lang zitten is niet gezond, hoe verleidelijk dat maar ook is. Kom dus in beweging! Het voordeel van streamen is dat je niet afhankelijk bent van het uitzendschema van een zender; jij bepaalt wanneer en hoe lang je kijkt. Met de druk van een knop kun je pauzeren en daarna verder kijken. Probeer deze tips:

 • Pauzeer je film of serie met regelmaat en strek de benen.
 • Doe deze handige oefeningen vanuit het gemak van je woonkamer. 
 • Ben je meerdere afleveringen achter elkaar aan het kijken? Maak een wandeling ertussendoor. Nog een voordeel is dat hierna de volgende aflevering nog spannender zal zijn!
 • Het is beter om niet eerst te gaan streamen met als plan om daarna te gaan sporten. De bank krijgt dan een soort magnetische krachtenveld. Ga eerst sporten en als beloning kun je die volgende spannende aflevering kijken.

Zijn snacks ongezond?

Misschien dacht je dat we hier zouden schrijven dat het beter is om niet te snacken. Maar goed nieuws: niet alle snacks zijn ongezond. Groente en fruit zijn natuurlijk een gezonde keuze om tussendoor te eten.

Veel andere snacks zoals koeken, chocoladerepen of chips bevatten veel suiker, verzadigd vet of zout. Spoiler alert, hier kunnen we beter niet te veel van eten.

Geniet van de recepten in Happy Hapjes

Bestel gratis het boekje Happy Hapjes van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. Met de recepten in dit boekje geniet je van zelfgemaakte en gezonde lekkernijen. Ontdek hoe verrassend lekker gezonde hapjes zijn. 

Is popcorn gezond?

Als je popcorn zelf maakt, is het gezonder dan die bij de bioscoop en zeker gezonder dan een zak chips. 

Zelf popcorn maken is simpel. Probeer dit recept voor 4 personen (met dank aan het Voedingscentrum):

Ingrediënten

 • 1 theelepel olie
 • 50 gram pofmaïs
 • 1 theelepel smaakmaker zoals cajunkruiden, paprika- of knoflookpoeder

Bereiding

 1. Laat een pan met een dikke bodem en een passend deksel heet worden. Voeg de olie.
 2. Strooi de pofmaïs in en doe het deksel op de pan. Laat de maïs in een paar minuten poffen.
 3. Neem de pan van het vuur wanneer het pofgeluid grotendeels is gestopt.
 4. Breng op smaak met de cajunkruiden, paprika- of knoflookpoeder. 

Lees ook:


Bron: