Eindeloze mogelijkheden
Salades zijn ontzettend veelzijdig. Er zijn eindeloze mogelijkheden om er een heerlijke lunch, voorgerecht of avondmaaltijd van te maken. Ken jij alle voordelen van salades al?
Makkelijk en snel
Voor de meeste salades hoef je niet lang in de keuken te staan. Perfect bij een volle agenda of op een warme dag. Soms moet je nog een paar ingrediënten koken of bakken, maar het is vooral een kwestie van snijden en mengen. Ook kan een salade bijna altijd al vooraf voorbereid worden, zo staat jouw salade snel op tafel!
Maak je de salade alvast vooraf? Houd dan de dressing apart, zo blijft de salade nog lekker fris. Probeer een van onze favoriete dressings!
Gezonde voedingsstoffen
Met een salade heb je je dagelijkse portie groente in een mum van tijd binnen. Ook kun je peulvruchten en volkorengranen zoals volkorenpasta, kikkererwten en linzen gebruiken als ingrediënt. Met fruit geef je een frisse, zoete twist aan je salade!
Groente, peulvruchten, fruit en volkorengranen bevatten veel gezonde voedingsstoffen. Denk hierbij aan vitamines en mineralen, maar ook veel vezels. Vezels heb je nodig voor gezonde darmen en helpen ons aan een gezond gewicht. Wanneer je vezelrijk eet krijg je namelijk minder snel weer trek.
Groen uit het seizoen
In elk seizoen kun je van salades genieten. Warm, koud, licht of juist vullend, iedereen heeft wel een favoriet. Je kan makkelijk verschillende seizoensgroente gebruiken. In de winter gebruik je koolsoorten of winterpeen. En denk in de zomer aan heerlijke salades met asperges of tuinbonen.
Slim met restjes
Heb je nog restjes groente of fruit over? Gebruik ze in je salade! Dat is dan handig, lekker én gezond. Ook oud brood kun je in je salade gebruiken. Maak er croutons van voor een lekkere crunch.
Creatief combineren
Je kunt eindeloos combineren met ingrediënten wanneer je salades maakt. Wees vooral creatief! Bij het maken van een salade is het belangrijk dat de ingrediënten kloppen en in balans zijn. Moeilijk? Niet met ons handige stappenplan!
Lees meer over waarom gezond eten belangrijk is voor een kleinere kans op kanker.