Favoriet ontbijt
Havermout is al lang een favoriet ontbijt over de hele wereld. Niet alleen is het makkelijk te bereiden (het is razendsnel klaar), maar het zit ook boordevol gezonde voedingsstoffen. Laten we eens kijken waarom je voor havermout zou moeten kiezen bij het ontbijt.
Gezonde voedingsstoffen
Havermout zit vol met belangrijke voedingsstoffen die ons lichaam nodig heeft. Het is een goede bron van koolhydraten, eiwitten en vezels. Ook van vitaminen en mineralen zoals magnesium, fosfor en ijzer. Deze voedingsstoffen helpen ons energie te krijgen en ons lichaam gezond te houden.
Goede spijsvertering
De vezels in havermout helpen je spijsvertering goed te werken. Zo helpen vezels voorkomen dat je last krijgt van verstopping (ook bekend als obstipatie, wat erg vervelend is).
Vezels zorgen ook voor een langdurig vol gevoel, wat je kan helpen om minder vaak te eten (of snacken). Dat helpt je om op een gezond gewicht te blijven.
Lagere cholesterolgehalte
Havermout bevat een speciaal type graanvezel genaamd bètaglucaan. Deze verlaagt het slechte cholesterol (LDL) in het lichaam. LDL-cholesterol is niet goed voor de bloedvaten.
Langere tijd energie
Havermout helpt om de bloedsuikerspiegel stabiel te houden. Hierdoor heb je langer energie!
Veelzijdig en gemakkelijk te bereiden
Havermout is ontzettend veelzijdig. Je kunt het op verschillende manieren bereiden. Of je het nu kookt met melk of water, of het mengt met fruit, noten of zaden, de mogelijkheden zijn eindeloos.
Liefde voor havermout!
Wij hebben 3 van onze favoriete recepten met havermout voor je op een rijtje gezet: