Vragen over WKOF in de media

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds hecht veel waarde aan transparantie en informeert je zo goed mogelijk. Graag geven we je meer informatie over onze organisatie en ons werk.

Wij vinden het belangrijk om zoveel mogelijk mensen te bereiken met informatie over ons werk. Zo willen we dat iedereen in Nederland voorlichting krijgt over de preventie en overleving van kanker door gezonde voeding en leefstijl. Regelmatig sturen we persberichten en nieuwsbrieven uit. Hieronder vind je antwoorden op veelgestelde vragen over het Wereld Kanker Onderzoek Fonds in de media.

  1. Waar vind ik persberichten van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds?
  2. Waar zijn jullie berichten over voeding, leefstijl en kanker op gebaseerd?
  3. Op internet vind ik negatieve berichten over het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. Zijn jullie een betrouwbare organisatie?

1. Waar vind ik persberichten van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds?

Graag houden we je op de hoogte van ons werk. Regelmatig plaatsen we persberichten op onze website wkof.nl en versturen we die ook naar de pers.

Wil je nieuwsberichten van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontvangen? Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrieven. We houden je graag op de hoogte van bevindingen uit onderzoek. Ook bieden we je tips, voorlichtingsmaterialen en gezonde recepten.

Persvragen en -verzoeken kunnen verstuurd worden naar pers@wkof.nl. Ook kun je bellen naar 020 344 9592.


2. Waar zijn jullie berichten over voeding, leefstijl en kanker op gebaseerd?

Een van de pijlers van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is gezondheidsvoorlichting waar je op kan vertrouwen.

Wij doen uitsluitend uitspraken over resultaten uit onderzoek als het wetenschappelijk bewijs daarvoor gedegen en sterk genoeg is.

Al onze voorlichting over voeding, leefstijl en kanker is gebaseerd op het grootste onderzoek ooit op dit gebied.


3. Op internet vind ik negatieve berichten over het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. Zijn jullie een betrouwbare organisatie?

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is een betrouwbare organisatie. Dat zie je terug in ons jaarverslag. Ook is de grote impact van ons werk, wereldwijd erkend, een duidelijk bewijs van de meerwaarde van onze organisatie.

Naast vele mooie berichten over ons werk vind je op internet ook enkele negatieve berichten over het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. Het zijn verouderde berichten waarop wij toentertijd al hebben gereageerd. Helaas blijven berichten, zelfs als ze onjuist zijn, op internet staan.

Wij vinden verantwoording en transparantie van groot belang. Neem gerust contact met ons op als je een vraag hebt. Je kan mailen naar informatie@wkof.nl of bellen naar 020 344 9595. Wij helpen je graag.