Samenwerkingen - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Samenwerkingen

Wanneer we krachten met elkaar bundelen, kunnen we meer bereiken. Hier zie je een greep uit onze samenwerkingen. Lees meer in ons jaarverslag.

Het WCRF netwerk

Logo WCRF InternationalHet Wereld Kanker Onderzoek Fonds is een Nederlandse stichting die binnen het World Cancer Research Fund (WCRF) netwerk samenwerkt met internationale kankerfondsen.

Het WCRF netwerk is een wereldwijd samenwerkingsverband van kankerfondsen uit verschillende landen die zich richten op voeding en leefstijl in relatie tot kanker. De overkoepelende organisatie World Cancer Research Fund (WCRF) International is gevestigd in Londen, het Verenigd Koninkrijk. Lees meer op www.wcrf.org of in ons jaarverslag.


Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie

Logo Prinses Máxima CentrumHet Wereld Kanker Onderzoek Fonds en het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie werken samen aan goede voorlichting over voeding bij kinderkanker.

Op een gezamenlijke website beantwoorden wij veelgestelde vragen van ouders en zorgprofessionals. Op de website vind je ook meer dan 50 recepten die speciaal zijn gemaakt voor kinderen met kanker.


Kanker.nl

Logo kanker.nlSinds 2018 werken wij samen met kanker.nl aan voorlichting over voeding tijdens en na kanker. Ons doel is om ervoor te zorgen dat het voor iedereen geraakt door kanker makkelijk is om de nieuwste informatie over voeding en kanker te vinden.

Bezoekers aan kanker.nl kunnen vragen stellen over voeding, die het Wereld Kanker Onderzoek Fonds worden beantwoordt. Ook ondersteunen wij de gespreksgroep Voeding als moderator.


Samenwerking aan Voedingenkankerinfo.nl

Voor onze voorlichting over voeding bij kanker werkt het Wereld Kanker Onderzoek Fonds samen met het Integraal Kankercentrum Nederland, Wageningen University & Research en de Landelijke Werkgroep Diëtisten Oncologie.

 

Logo IKNL

Logo WUR

Logo LWDO

Lees meer over de redactie van Voedingenkankerinfo.nl.


Hutten

Logo HuttenSinds 2015 is Hutten betrokken bij Voedingenkankerinfo.nl en onze gezamenlijke website met het Prinses Máxima Centrum voor de kinderoncologie. Hutten ontwikkelt speciale recepten voor het leven met kanker.


Koningin Wilhelmina Fonds (KWF Aruba)

KWF ArubaDe Stichting Koningin Wilhelmina Fonds (KWF) Aruba is sinds 4 februari 1961 actief in Aruba en heeft als doel de preventie en bestrijding van kanker op het eiland.

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ondersteunt het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF) Aruba met gezondheidsvoorlichting en de vertaling daarvan naar het Papiamento. Wij houden elkaar op de hoogte van campagnes en ontwikkelingen.