Vragen over onze brieven

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds hecht veel waarde aan transparantie en informeert je zo goed mogelijk. Graag geven we je meer informatie over onze organisatie en ons werk.

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds stuurt brieven als onderdeel van acties en campagnes. Dat doen we voor zowel voorlichting als fondsenwerving. Hiermee kunnen wij de beschikbare middelen effectief en efficiënt inzetten. Wij vinden goede communicatie met het publiek heel belangrijk. Zo informeren we je over het belang van voeding, leefstijl en kanker.

Hieronder vind je antwoorden op veelgestelde vragen over onze brieven.

  1. Waarom ontvang ik een brief van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds? Ik ken jullie niet.
  2. Waarom sturen jullie brieven?
  3. Ik heb een brief van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontvangen met een kartonnetje waarin ik 3 munten van € 1 kan insteken. Is deze van jullie?
  4. Is het veilig om te doneren via de post?
  5. Hoe komen jullie aan mijn naam en adres?
  6. Wat doet het Wereld Kanker Onderzoek Fonds met mijn gegevens?
  7. Houdt het Wereld Kanker Onderzoek Fonds zich aan de AVG?

1. Waarom ontvang ik een brief van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds? Ik ken jullie niet.

Wij sturen brieven naar mensen waarmee we nog geen contact hebben met als doel kennismaken, voorlichting geven, starten van een relatie en steun vragen voor ons werk.

Wij maken gebruik van lijsten die beschikbaar worden gesteld aan goede doelen om in contact te komen met mensen. Denk aan een lijst van abonnees van een tijdschrift. Daarbij houden we zorgvuldig rekening met alle geldende regels.

Wil je weten uit welke lijst we je naam en adres hebben gekregen? Neem gerust contact met ons op via informatie@wkof.nl. Wij informeren je graag.


2. Waarom sturen jullie brieven?

Wij gebruiken brieven om te communiceren met een groot aantal mensen. Dat doen we voor zowel voorlichting als fondsenwerving. Hiermee kunnen wij de beschikbare middelen effectief en efficiënt inzetten. 

Het gebruik van brieven als communicatiemiddel heeft als voordeel: 

  • Een groot bereik tegen relatief lage kosten.
  • Direct contact en de mogelijkheid om een relatie te starten en te bouwen met de ontvanger.
  • Mogelijkheid voor interactie.

3. Ik heb een brief van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontvangen met een kartonnetje waarin ik 3 munten van € 1 kan zetten. Is deze van jullie?

Als onderdeel van onze actie Samen Kanker Voorkomen sturen we een brief naar mensen in Nederland met het verzoek de actie te steunen met 3 euro. 

Deze brief sturen we naar mensen waarmee we nog geen contact hebben. Het gaat om kennismaken, voorlichting geven en steun vragen voor onze missie.

Als je zeker wilt zijn dat de brief van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is, neem contact met ons op via informatie@wkof.nl. We helpen je graag!


4. Is het veilig om te doneren via de post?

Met de actie Samen Kanker Voorkomen sturen we een brief met het verzoek onze missie te steunen met 3 euro.

Wij hebben goede en duidelijke afspraken gemaakt met alle betrokken partijen. Je kan gerust je donatie met de kartonnen antwoordkaart opsturen met de bijbehorende antwoordenvelop.

Je kan ervoor kiezen om je donatie online te doen via onze website, of via internetbankieren. Onze rekeningnummers zijn NL51 ABNA 0424356309 en NL30 ABNA 0424340585. Hartelijk dank voor je steun.


5. Hoe komen jullie aan mijn naam en adres?

In Nederland zijn er meerdere lijsten beschikbaar voor goede doelen om in contact te komen met mensen. Wij raadplegen deze lijsten om brieven te sturen.

Op deze manier willen we mensen kennis laten maken met onze organisatie, missie en werk. Daarbij geven we ook voorlichting op basis van onderzoek. Omdat ons werk uitsluitend mogelijk is dankzij donaties, vragen we ook voor steun wat uiteraard altijd vrijwillig is.

Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op via informatie@wkof.nl. Wij informeren je graag.


6. Wat doet het Wereld Kanker Onderzoek Fonds met mijn gegevens?

Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is het beschermen van je privacy van groot belang. 

Wij gebruiken de informatie die je verstrekt voor de verwerking van jouw bestellingen, informatie-aanvragen, inschrijving voor een nieuwsbrief, in behandeling nemen van een klacht, om jouw donatie af te handelen of ter verwerking van je steun voor een actie, zoals een petitie. Wanneer we je vragen je persoonlijke gegevens achter te laten, behandelen wij de gegevens in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Je kunt altijd en zonder kosten inzicht krijgen in je gegevens die door ons worden verwerkt. Je kan je gegevens laten aanpassen als ze onjuist zijn of laten verwijderen. Indien je dit wenst kun je ook inzage krijgen in je gegevens, bijvoorbeeld omdat je deze wilt doorgeven aan een andere organisatie.

Te allen tijde gaan wij zorgvuldig om met je persoonsgegevens, privacy en je wensen daarover. Wij zullen je gegevens nooit verhuren of verkopen aan derden.

Lees onze privacyverklaring voor meer informatie over privacy. Neem gerust contact met ons op via informatie@wkof.nl. Wij informeren je graag.


7. Houdt het Wereld Kanker Onderzoek Fonds zich aan de AVG?

Ja, het Wereld Kanker Onderzoek Fonds gaat altijd zorgvuldig om met de gegevens en privacy van mensen. Daarbij houden wij ons aan alle normen en regels, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Lees onze privacyverklaring voor meer informatie over privacy. Neem gerust contact met ons op via informatie@wkof.nl. Wij informeren je graag.