Vragen over doneren

Dank je wel dat je interesse hebt in het steunen van ons werk!

Hieronder vind je antwoorden op veelgestelde vragen over doneren aan het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. Samen kunnen we zoveel meer bereiken.

 1. Hoe kan ik doneren?
 2. Wat is het rekeningnummer van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds?
 3. Wat is het RSIN-nummer van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds?
 4. Hoe kan ik mijn donatie opzeggen?
 5. Hoe besteden jullie mijn donatie?
 6. Bellen jullie mensen met het verzoek om het Wereld Kanker Onderzoek Fonds te steunen?
 7. Houden jullie rekening met het Bel-me-niet Register?
 8. Ik wil niet door het Wereld Kanker Onderzoek Fonds gebeld worden. Hoe zorg ik daarvoor?
 9. Collecteert het Wereld Kanker Onderzoek Fonds aan de deur?
 10. Werven jullie op straat?
 11. Heeft het Wereld Kanker Onderzoek Fonds de CBF Erkenning?
 12. Is het Wereld Kanker Onderzoek Fonds een ANBI?
 13. Wat betekent het voor mij dat het Wereld Kanker Onderzoek Fonds een ANBI is?
 14. Hoe kan ik doneren zonder acceptgiro?

1. Hoe kan ik doneren?

Hartelijk dank dat je onze missie wilt steunen!

Je kunt doneren via onze website. Ook kun je een bedrag overmaken naar een van onze bankrekeningnummers (IBAN):

 • NL51 ABNA 0424356309
 • NL30 ABNA 0424340585

Stel je een persoonlijk gesprek op prijs? Bel ons op 020 344 9595 en wij maken graag je donatie voor je in orde.

Heb je een brief van ons ontvangen? Dan kun je ook doneren door gebruik te maken van de machtiging of acceptgiro die erbij zit.

Je kunt ook doneren via sms: sms geef naar 4004.


2. Wat is het rekeningnummer van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds?

Hartelijk dank dat je onze missie wilt steunen!

De volgende bankrekeningnummers (IBAN) zijn van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds:

 • NL51 ABNA 0424356309
 • NL30 ABNA 0424340585

3. Wat is het RSIN-nummer van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds?

Ons RSIN-nummer (fiscaalnummer) is 8055.39.979. 


4. Hoe kan ik mijn donatie opzeggen?

Wat jammer dat je je donatie wilt opzeggen. Uiteraard houden wij altijd graag rekening met je wensen. Hartelijk dank voor je steun.

Je kunt je donatie opzeggen door te mailen naar informatie@wkof.nl. Vermeld daarbij je gegevens waaronder je naam en adres. Je kunt ons ook bellen op 020 344 9595. Wij helpen je graag!


5. Hoe besteden jullie mijn donatie?

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker. Hiervoor is wetenschappelijk onderzoek en gezondheidsvoorlichting nodig. Jouw donatie maakt dit mogelijk.

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds heeft in 2021 maar liefst 76% van haar totale inkomsten besteed aan haar hoofddoelstelling. Van de totale doelbesteding hebben wij 51,5% besteed aan wetenschappelijk onderzoek en 48,5% aan gezondheidsvoorlichting. Verder hebben we kosten gemaakt voor fondsenwerving en beheer en administratie binnen de normen voor goede doelen. Uitgebreide informatie over onze inkomsten en uitgaven lees je in ons jaarverslag


6. Bellen jullie mensen met het verzoek om het Wereld Kanker Onderzoek Fonds te steunen?

Ja, het Wereld Kanker Onderzoek Fonds belt mensen als onderdeel van acties en campagnes.Tijdens dit gesprek informeren wij mensen over onze missie en stellen wij de vraag of ze ons willen steunen door donateur te worden. Die vraag is uiteraard helemaal vrijwillig.

Ben je gebeld en wil je zeker weten dat het om het Wereld Kanker Onderzoek Fonds gaat? Neem gerust contact met ons op via informatie@wkof.nl of bel ons op 020 344 9595. Wij helpen je graag.


7. Houden jullie rekening met het Bel-me-niet Register?

Ja, het Wereld Kanker Onderzoek Fonds volgt alle regels en normen over privacy. Wij respecteren je wensen over communicatie. Wanneer wij mensen bellen als onderdeel van acties en campagnes, houden wij rekening met het Bel-me-niet Register.


8. Ik wil niet meer door het Wereld Kanker Onderzoek Fonds gebeld worden. Hoe zorg ik daarvoor?

Wij houden uiteraard altijd rekening met jouw wensen over communicatie. Je kunt jouw verzoek naar ons mailen via informatie@wkof.nl of ons bellen op 020 344 9595.


9. Collecteert het Wereld Kanker Onderzoek Fonds aan de deur?

Nee, het Wereld Kanker Onderzoek Fonds heeft momenteel geen campagnes aan de deur.


10. Werven jullie op straat?

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds voert de straatwervingscampagne ‘Kanker raakt ons allemaal’ waarbij wij rekening houden met alle maatregelen rondom het coronavirus. Tijdens deze campagne geven wij op straat informatie over onze missie en voorlichting over het belang van gezonde voeding en leefstijl in relatie tot kanker. Daarbij vragen wij mensen of ze ons werk willen steunen door middel van een machtiging. Dit is niet hetzelfde als de traditionele collecte met collectebus.

Ben je op straat aangesproken en wil je zeker weten of het om het Wereld Kanker Onderzoek Fonds gaat? Neem gerust contact met ons op via informatie@wkof.nl of bel ons op 020 344 9595. Wij helpen je graag.


11. Heeft het Wereld Kanker Onderzoek Fonds de CBF Erkenning?

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds heeft van 2003 tot en met 2013 het oude CBF-Keur gevoerd en daarna opgezegd. 

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds heeft op uitgebreide en zorgvuldige wijze de Erkenning, het nieuwe keurmerk van het CBF, onderzocht en geëvalueerd. Op basis van deze evaluatie heeft het Wereld Kanker Onderzoek Fonds besloten vooralsnog het nieuwe keurmerk niet aan te vragen. Lees meer in ons jaarverslag.


12. Is het Wereld Kanker Onderzoek Fonds een ANBI?

Ja, het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is door de Belastingdienst aangemerkt als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling).

In 2019 heeft de Belastingdienst zorgvuldig getoetst of wij aan de vereisten voldoen voor de ANBI-status. De conclusie was dat het Wereld Kanker Onderzoek Fonds hieraan voldoet.


13. Wat betekent het voor mij dat het Wereld Kanker Onderzoek Fonds een ANBI is?

Een ANBI is een Algemeen Nut Beogende Instelling. Een instelling kan alleen een ANBI zijn, als ze zich voor minstens 90% inzet voor het algemeen nut. Voor onze donateurs betekent onze ANBI-status dat ze hun giften aan ons van hun belastbare bedrag voor de inkomsten- of vennootschapsbelasting binnen de daarvoor geldende regels kunnen aftrekken. 

Ook kunnen mensen ervoor kiezen om het Wereld Kanker Onderzoek Fonds te steunen met een schenking met belastingvoordeel. Hiervoor is geen notaris meer nodig; de schenking kan via een overeenkomst direct met het Wereld Kanker Onderzoek Fonds in orde worden gemaakt. 

Voor mensen die besluiten het Wereld Kanker Onderzoek Fonds te steunen met een gift uit een nalatenschap betekent onze ANBI-status dat hun gift helemaal ten goede komt aan de activiteiten van de stichting.


14. Hoe kan ik doneren zonder acceptgiro?

Vanaf 1 juni 2023 is het niet meer mogelijk om te doneren met een acceptgiro. Gelukkig kunt u nog steeds op andere manieren veilig doneren aan het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. Meer informatie hierover vindt u hier.

Komt u er even niet uit? Geen probleem! U kunt ons gerust bellen op 020 344 9595 of een e-mail sturen naar informatie@wkof.nl. Wij helpen u graag.