Samenwerkingen

Samen voor meer impact

Het internationale World Cancer Research Fund netwerk

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds maakt deel uit van het World Cancer Research Fund (WCRF) netwerk. Het WCRF netwerk is een wereldwijd samenwerkingsverband van onafhankelijke charitatieve organisaties die zich richten op gezonde voeding en leefstijl in relatie tot kanker. Wij willen dat door gezonde keuzes mensen sterker staan tegenover kanker.

Voordelen van het WCRF netwerk:

  • Onze boodschap krijgt meer autoriteit
  • We kunnen meer bereiken dan wanneer we er alleen voor zouden staan
  • Samenwerking op internationaal niveau bevordert vooruitgang van wetenschappelijk onderzoek en zorgt voor meer aandacht voor kankerpreventie
  • We profiteren van gedeelde kennis en middelen
  • Het voorkomt dubbel werk, bevordert efficiëntie en bespaart kosten
  • De leden kunnen onderling ervaringen en ideeën uitwisselen. Zo helpen we elkaar om de beste resultaten te behalen

De leden van het WCRF netwerk zijn:

World Cancer Research Fund (WCRF) International is de overkoepelende organisatie zonder winstoogmerk die richting geeft aan het WCRF netwerk. WCRF International ondersteunt de leden van het netwerk op het gebied van onder andere wetenschap en onderzoek, voorlichting, strategische ontwikkeling en beleidsrichtlijnen.

De Union for International Cancer Control (UICC)

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is lid van de UICC, een internationale samenwerkingsnetwerk van organisaties van over de hele wereld die kanker bestrijden. De UICC organiseert elk jaar op 4 februari Wereld Kanker Dag om extra aandacht te vragen voor de strijd tegen kanker. Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds steunt deze dag in Nederland door het belang van de preventie van kanker op de agenda te zetten.

Alliantie Stop kindermarketing ongezonde voeding

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is aangesloten bij de Alliantie Stop kindermarketing ongezonde voeding. In deze Alliantie hebben diverse organisaties en wetenschappers hun krachten gebundeld om de marketing voor ongezonde voedingsmiddelen gericht op kinderen aan banden te leggen. Lees meer over de Alliantie.

Koningin Wilhelmina Fonds (KWF) Aruba

KWF Aruba is sinds 1961 actief op Aruba en heeft als doel de preventie van bestrijding van kanker op het eiland. Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ondersteunt deze stichting met gezondheidsvoorlichting. Lilian (Lily) Prince, directeur KWF Aruba: "Het is voor ons een privilege om samen te werken met het Wereld Kanker Onderzoek Fonds aangezien zij een wereldwijde aanpak heeft. Zo blijven wij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van kanker en kankerpreventie."