Rapport over voeding, leefstijl en kanker

Diet, Nutrition, Physical Activity and Cancer: a Global Perspective is de grootste bron van betrouwbare kennis over voeding, leefstijl en kanker.

In 2018 hebben wij samen met het internationale World Cancer Research Fund netwerk het rapport Diet, Nutrition, Physical Activity and Cancer: a Global Perspective uitgebracht. Dit rapport bundelt meer dan 10 jaar onderzoek naar voeding, leefstijl en kanker. Het is het grootste onderzoek ooit in dit vakgebied.

De laatste stand van de wetenschap

Het rapport omvat de meest uitgebreide analyse wereldwijd naar de rol van voeding, voedingspatroon, lichaamsbeweging en lichaamsgewicht en kanker. Het bouwt voort op onze eerste twee rapporten uit 1997 en 2007 en geeft de laatste stand van de wetenschap weer.

Baanbrekend project

Het rapport is gebaseerd op het Continuous Update Project (CUP), een langlopend onderzoeksproject waarbij een panel van internationale experts wereldwijde bevindingen van onderzoek naar de relatie tussen voeding, lichaamsbeweging, lichaamsgewicht en kanker doorlopend verzamelen, analyseren en beoordelen. In totaal ging het om onderzoek naar 17 van de meest voorkomende kankersoorten en gegevens van 51 miljoen mensen.

Nieuwe aanbevelingen voor de preventie van kanker

Een belangrijk onderdeel van het rapport zijn de nieuwe aanbevelingen voor de preventie van kanker. Deze aanbevelingen zijn richtlijnen voor gezonde voeding en leefstijl en zijn door het panel van experts opgesteld. Er zijn geen garanties tegen kanker, maar het opvolgen van deze aanbevelingen kan de kans op kanker verkleinen. Door het CUP zorgen we ervoor dat onze aanbevelingen actueel blijven.

Meer over het rapport lees je op de website dietandcancerreport.org.

Je kunt de wetenschappelijke samenvatting van het rapport nu bestellen.