Deze smakelijke oranje soep is een ideale basis om restjes op te maken
45 minuten
4 porties
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
1 beoordeling(en)
Laden...
Ingrediënten
400 gram oranje paprika
200 gram zoete aardappel
50 gram witte ui, gesnipperd
50 gram rode ui, gesnipperd
2 tenen knoflook
Een scheutje olijfolie
Een theelepel chilipoeder
1,5 liter water
2 groente bouillonblokjes
CALORIEËN: 131
VET: 4 gram
VEZELS: 3,7 gram
EIWIT: 2,2 gram
KOOLHYDRATEN: 19,8 gram
Bereidingswijze
Was de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd daarna in grove stukken.
Schil en was de zoete aardappel. Snijd ook in grove stukken.
Fruit de uien en knoflook in olijfolie aan in een pan waar 2 liter in past.
Voeg de zoete aardappel, paprika en chilipoeder toe en laat 2 minuten garen.
Doe het water met de bouillonblokjes erbij en laat 30 minuten zacht koken.
Pureer met een staafmixer. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Giet naar wens door een zeef (dan zitten er geen schilletjes van de paprika in).
Tip!
Deze soep is een basis waaraan je naar wens groente, vis of kip kunt toevoegen.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je