Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
200 gram zoete aardappel
2 stengels bleekselderij
100 gram wortel
1 eetlepel olijfolie
1 mespunt kerriepoeder
1 teen knoflook
500 ml water
1 kippenbouillonblokje
CALORIEËN: 108
EIWIT: 1,8 gram
Bereidingswijze
Schil de zoete aardappel, bleekselderij en wortel. Snijd vervolgens alles in gelijke blokjes.
Zet een pan op het vuur, verhit de olijfolie en fruit op laag vuur de knoflook en kerriepoeder aan (let op, laat het niet verbranden).
Voeg het water, bouillonblokje en de overige ingrediënten toe en kook gedurende ongeveer 10 minuten tot alles gaar is.
Pureer de soep met een staafmixer naar gewenste dikte.
Tip!
Voeg voor extra pittigheid tabasco of piri piri naar smaak toe.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je